Guvernul a aprobat investiția de 9,9 milioane euro în modernizarea remorcherului Perseus

0
108

La ședința de joi, 2.03.2017, a Executivului a fost aprobată Hotărârea de Guvern „pentru aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii ”Modernizarea şi retehnologizarea remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă Perseus – 6.600 CP”.

„Remorcherul maritim multifuncțional cu clasă de gheață Perseus – 6.600 CP se află în dotarea Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați. A fost construit în anul 1989 la Șantierul Naval Brăila și se impune modernizarea și retehnologizarea lui. Investiția are o valoare de 44,86 milioane lei și o durată de 36 de luni. Finanțarea se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor”, se spune în comunicatul guvernului.

S-a dat astfel undă verde demarării lucrărilor de modernizare a singurei nave de la Dunăre care are clasă de gheață și are toate caracteristicile tehnice pentru a fi utilizată ca spărgător de gheață.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a aprobat alocarea sumei de 44,6 milioane de euro pentru modernizarea tuturor echipamentelor de pe nava „Perseus”.

După ce s-a făcut inspecția cu ultrasunete și s-a constatat că uzura tablei bordajului este foarte mică față de grosimea tablelor din construcție, s-a mers pe varianta păstrării corpului navei, după remotorizare nava fiind funcțională o perioadă de 20 de ani.

Remotorizarea navei Perseus presupune înlocuirea motoarelor principale, înlocuirea motoarelor auxiliare și altor echipamente. Vor fi schimbate și toate echipamentele de navigație. Proiectul tehnic al modernizărilor este avizat de Bureau Veritas.

Guvernul a mai aprobat și nota de fundamentare pentru „Modernizarea şi retehnologizarea remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă „Hercules”, aflat în dotarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare din Constanța.

Au mai fost aprobate două investiții, construirea unei nave specializate „Search & Resque” pentru salvarea vieților omenești pe mare și construirea unei nave de depoluare, ambele urmând să intre în dotarea agenției din Constanța.

Sursa: PresaGalati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.