Money Mind – Educaţie financiară adevărată pentru copii între 10 şi 12...

Money Mind – Educaţie financiară adevărată pentru copii între 10 şi 12 ani

35
0
DISTRIBUIȚI
Money Mind

Asociaţia EDU21, creatoarea programului 3D Mind, oferă un nou program: Money Mind!
Money Mind este un program de educaţie financiară adevărată pentru copii între 10 şi 12 ani.

De ce?
Pentru că banii contează. Pentru că ai noştri copii trebuie să devină conştienţi de valoarea lucrurilor, de diferenţa dintre nevoi şi dorinţe, de importanţa economisirii, de necesitatea planificării economiilor.
Copiii vor învăţa să-şi identifice obiectivele, să realizeze un buget, care sunt opţiunile de plată, vor dezbate despre taxe sau impozitarea diferențiată, își vor ”deschide” afaceri, vor investi în ”afacerile” altor colegi, vor face schimburi comerciale și tranzacții la ”bursă”, vor analiza cât de rentabile au fost investițiile, care au fost cheltuielile la finalul fiecărei săptămâni, dacă bugetul alcătuit a fost respectat. Şi nu în ultimul rând, vor explora “lumea” carierelor, îşi vor evalua interesele şi abilităţile personale, vor afla ce venituri pot avea, de ce ele se impozitează.
Vor experimenta prin jocuri “de rol” şi vor asocia aritmetica cu un început de educație financiară, pentru a se putea ancora în realitate și aplicabilitate.
EDU21 îşi asumă rolul de educator reformator, adaptat realităţilor şi cerinţelor secolului XXI, pentru copii şi tineri.

Obiectivul nostru este antrenarea minţii în formare, pentru a fi capabilă să descifreze complexitatea lumii înconjurătoare, pentru a se poziţiona în cadrul ei, pentru a creea şi a se adapta rapid la schimbări.
De aceea vom continua să concepem, realizăm, promovăm şi diseminăm programe educaţionale adecvate acestui secol, eficiente în pregătirea liderilor pentru o societate globală diversă, în continuă transformare, extrem de tehnologizată şi bazată pe informații.

Money Mind conţine 5 ateliere de câte o oră şi jumătate, sâmbăta, în perioada 19 mai – 16 iunie.
Locaţia şi programul exact vor fi anunţate ulterior în funcţie de numărul de grupe formate. O grupă va avea maxim 15 copii.
Data limită pentru înscrieri este 12 mai.

Detalii şi înscrieri la mioara@x-colony.com

Sursa: https://www.facebook.com/events/613550672353158/

Citeşte şi articolul Programul Festivalului Gulliver – spectacole pentru copii, adulţi şi întreaga familie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.