La „Nae Leonard”, weekend-ul începe „Pe armonii americane”

0
42

În acest weekend, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați vă provoacă să ieșiți din acel iureş spre nicăieri pe care îl parcurgem cu toții zilnic, pentru a vă aduce aminte să zâmbiți.

Sâmbătă, pe 4 iulie, de Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, Teatrul nostru a programat spectacolul Seri muzicale pe armonii americane, de la ora 20:00, în Grădina de vară „Leonard”. Soliștii (Cristina Vasopol, Ioan Badea – solo vioară, Mihail Anton, Ana Băcanu, Lenuța Bercaru, Florin Bobei, Valeria Drăguș , Silvia Niță, Teodor Niță, Maria Orzan, Ionuț Popa, Elisabeta Romilă, Mirela Stoica, Adrian Țurcanu și Florina Nistor) vor interpreta fragmente din celebrul musical „Sunetul Muzicii”și titluri de succes din repetoriul american ale artiștilor precum Dolly Parton, Michael Jackson, Henry Mancini, George Gershwin, Harold Arlen, James Roy Horner și mulți alții, alături de corul și orchestra de cameră ale Teatrului, sub bagheta dirijorală a maestrului Eugen Dan Drăgoi.

Duminică, pe 5 iulie, de la ora 20:00, asistăm la spectacolul Săracu’ Gică, comedia muzicală de N. Stroie, St. Cristodullo și V. Vasilache, pe muzica compozitorului Aurel Manolache, care va fi prezentată într-o formulă interpretativă susținută de Costel Donose în dificilul rol Gică Sâmbureanu, Paul Buța (Tache Măslineanu), Viorica Mărăndici (Evantia), Adina Lazăr (Duța), Andrei Ardeleanu (Radu), Florentina Andronic (Paraschiva), Cristina Izabela Ionașcu (Margot), Cristina Vasopol (Gae), Mihail Anton (Sergent Nae Gogoașă), Alexandru Tatu (Frângulea), Elvis Butunoi (Georges Traviatini).

„Am gândit piesa în cheie comică burlescă, astfel încât caruselul întâmplărilor pe care îl conține piesa să capete o pondere plină de amuzament”, afirma regizorul spectacolului, actorul Gheorghe V. Gheorghe la premiera din 1996. Longevitatea acestui spectacol pe scena gălățeană se datorează textului savuros inspirat de viața pitorească a mahalalei românești, cu regulile și atmosfera tonică a umorului său.

Prețul unic pentru spectacolele din weekend-ul 4-5 iulie este de 21,6 lei, biletele putând fi achiziționate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat pe site-ul teatrului sau pe pagina de Facebook a instituției. De asemenea, biletele pot fi achiziționate și online.

Echipa Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” s-a adaptat noilor măsuri luate de autorități pentru ca publicul să beneficieze de prevenția necesară în această perioadă, pentru a fi în siguranță. Accesul în Grădina „Leonard” pentru vizionarea acestui spectacol se va face cu respectarea normelor în vigoare privind distanțarea socială de 2 metri între scaune și purtarea măștilor pe tot parcursul reprezentației artistice.

Te-ar putea interesa și: Festivalul LemonAid – savurezi o limonadă și ajuți un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.