Noaptea Cercetătorilor Europeni – cel mai mare laborator în aer liber

Noaptea Cercetătorilor Europeni – cel mai mare laborator în aer liber

42
0
DISTRIBUIȚI
Noaptea Cercetătorilor Europeni - cel mai mare laborator în aer liber

Curiozitatea ne îndeamnă să cercetăm și să descoperim încă din primele clipe ale vieții, iar unii dintre noi ne dorim constant să înțelegem cu adevărat esența lucrurilor! Așa cum știm, încă de când eram mici, laboratoarele de cercetare sunt locurile unde se ascund cele mai interesante procese de cunoaștere. Și pentru că toată lumea vrea să vadă ce fac oamenii în halate albe din spatele ușilor, Noaptea Cercetătorilor Europeni vă prezintă cel mai mare laborator de cercetare în aer liber, pe 27 septembrie, în Campusul Științei din Galați, între orele 17.00 și 22.00.

Cei mici vor avea ocazia să experimenteze cot la cot cu oamenii de știință, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale și, de ce nu, să afle dacă în viitor vor putea și ei să îmbrace uniforma cercetătorilor.

Cei mari vor putea și ei să pătrundă în fascinanta lume a prezentărilor laboratoarelor de chimie și de fizică, și nu numai, unde se vor prezenta explicații științifice pentru lucruri aparent simple sau inexplicabile și vor descoperi soluții pentru cele mai comune problemele cotidiene. În plus, vor avea ocazia să retrăiască amintirile din laboratorul de chimie din anii școlii, având posibilitatea să se joace din nou cu eprubetele pline de „substanțe magice”.

Pe lângă toate aceste experimente și demonstrații, Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 va avea o mulțime de concursuri cu adevărat antrenante.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1.5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.

Mai multe informații pot fi găsite pe www.noapteacercetatorilor.eu.

Citește și articolul: S-au pus în vânzare bilete la Festivalul Național de Comedie de la Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.