Noaptea Muzeelor la Universitate – proiecţii, tururi tematice şi expoziţii

2
Noaptea Muzeelor la Universitate

De “Noaptea Muzeelor” Asociaţia Mila 80 şi-a propus să organizeze un eveniment în care să celebreze cel mai mare muzeu al gălățenilor: propriul oraș.

Astfel, sâmbătă (19 mai), între orele 18.00 – 22.00, îi veți găsi pe organizatori la fostul Palat de Justiție. Clădirea care adăpostește azi Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati e unul dintre cele mai importante edificii ale Galațiului și reprezintă unul dintre monumentele istorice ale orașului de interes național (alături de situl Barboși-Tirighina, Ansamblul bisericii fortificate “Precista”, Casa Robescu și Palatul Administrativ. Se pregătesc aici proiecții surpriză, cu tururi tematice prin împrejurimi, cu expoziții și cu descifrarea elementelor arhitecturale ale clădirii Universității.

Este al 14-lea an când în țara noastră este organizată Noaptea Muzeelor, denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.

Parteneri: Facultatea de Istorie, Filosofie si Teologie, UDJ Galati / Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati, Asociația Galați, orașul meu

Detalii despre eveniment găsiţi pe facebook

Citeşte şi articolul  Teatrul Dramatic vă invită la o nouă premieră: Tectonica Norilor

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.