Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie – Ce poți face în Galați?

3
438

Dacă ți-era dor să stai la o terasă în Galați, află că de la 1 iunie se vor introduce noi măsuri de relaxare. Guvernul a adoptat o nouă hotărâre prin care se ridică restricțiile stării de alertă. Care sunt aceste măsuri de relaxare impuse și ce poți face de luni, în orașul Galați?

1. Se ridică se ridică interdicțiile de deplasare a persoanelor în afara localităților și a zonelor metropolitane. 

Pe lângă excursiile la munte sau la mare, gălățenii vor putea să viziteze și orașul vecin Brăila de la 1 iunie și să participe la activitățile care se vor desfășura în oraș în următoarea perioadă. Muzeul ”Carol I„ din Brăila organizează o expoziție deosebită în luna iunie – Rusaliile: Deportarea în Bărăgan, despre situaţia internaţională din anii ʼ50, viaţa în Bărăgan, clădirea caselor, procurarea apei şi mâncării, şcoala, munca, nunţile, înmormântările.

Practicanții pescuitului sportiv pot frecventa și bălțile de pescuit din orașul învecinat. O listă detaliată cu locurile special amenajate atât în județul Galați, cât și Brăila, se poate regăsi aici.

2. Se redeschid plajele, cu distanță de 2 metri între șezlonguri între persoane din familii diferite 

Orașul Galați încă nu dispune de o plajă special amenajată pentru relaxare. Proiectul Aqua Park, ridicat pe Plaja Dunărea, este încă în construcție.

3. Se redeschid terasele, cu distanță de 2 metri între mese și nu mai mult de 4 persoane din familii diferite la o masă

O veste bună ce îi încântă nu doar pe proprietarii de restaurante, ci și pe restul clienților fideli. În sfârșit vom putea savura o pizza delicioasă în oraș, sau să ne îndulcim cu o prăjitură delicioasă la cofetărie. Să nu uităm că a sosit și vara, iar acum ne putem bucura de cel mai dulce desert al ei: primăvara, care este extrem de delicioasă atunci când este făcută în mod artizanal. Iar ca să sărbătorim cât de cât 1 Mai cel petrecut în casă, putem ieși la terasă la un mic și la bere. Atenție! Consumați alcool în mod responsabil.

Cei care încă aleg să comande produse și mâncăruri la domiciliu, încă o pot face pe aplicații precum FoodPanda, Bringo, Glovo sau Takeaway și încă pot susține micii întreprinzători locali. 

4. Este permisă desfășurarea concertelor și spectacolelor în aer liber, în limita a 500 de participanți, cu distanță de 3 metri între aceștia 

Astfel ne putem aștepta la spectacole de teatru în aer liber sau concerte restrânse. În acest caz, purtarea măștii de protecție este obligatorie! 

5. Competițiile sportive se vor desfășura în aer liber, fără spectatori 

Vești bune pentru sportivii din Galați. Ei se vor putea antrena și în spații închise, cu distanța de distanțare de 7 metri. Competițiile sportive vor continua să se desfășoare în interior, fără spectatori.

Pe lângă aceste măsuri de relaxare, se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane.

De asemena, în această perioadă în orașul Galați puteți vizita muzeele deschise publicului larg sau să vizitați Grădina Botanică și Zoologică. Puteți consulta aici ghidul cu măsurile de siguranță impuse în incita Complexul Muzeal de Științele Naturii.

3 COMENTARII

    • Buna ziua! Si noi ne dorim acest lucru! Insa deocamdata nu am primit nicio informatie legata de cinemauri in aer liber. Urmariti site-ul nostru pentru eventualele actualizari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.