Noi proiecte aprobate de către Consiliul Local Galați

0

Consiliul Local Galați a aprobat la propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, trei proiecte privind predarea către Compania Națională de Investiții a unor terenuri în vederea realizării de săli de sport la Școlile nr. 29 și nr. 22 și a unei baze sportive la Școala „Constantin Ghe. Marinescu”. Totodată, s-a aprobat asigurarea finanțării de către Consiliul Local Galați a cheltuielilor pentru racordurile la utilități. De asemenea, Consiliul Local Galați se obligă să mențină destinația obiectivelor după realizarea acestora și să le întrețină pe o perioadă de minim 15 ani.

Un alt proiect aprobat în ședința Consiliului Local vizează modernizarea iluminatului public pe Bulevardul Marea Unire, pe Str. Brăilei (între Inelul de Rocadă și Bulevardul G. Coșbuc), pe Str. Navelor și Bulevardul Oțelarilor (între Str. Brăilei și Bulevardul Galați), în cadrul programului derulat de Administrația Fondului de Mediu privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Este vorba despre un proiect în valoare de 1.883.456,71 lei. Totodată, s-a aprobat contribuția financiară proprie de 35,63% din valoarea totală eligibilă a proiectului, respectiv 553.631,87 lei (TVA inclus), alocarea de la bugetul local a resurselor financiare necesare susținerii cheltuielilor neeligibile pentru realizarea proiectului. Primăria municipiului Galați va întocmi documentația de achiziţie publică, va organiza şi va derula proceduri de achiziţie publică şi realizarea lucrărilor în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achiziţiile publice.

Citește și: Trei noi blocuri din Galați vor fi reabilitate cu fonduri europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.