Noi reguli cu privire la posibilitățile de plată a taxelor și impozitelor locale

0

Persoanele fizice și juridice au de acum posibilitatea să achite taxele și impozitele locale la toate cele patru centre ale municipalității.

Primăria municipiului Galați vine în sprijinul contribuabililor la bugetul local, persoane fizice și persoane juridice, în scopul facilitării plății impozitelor și taxelor locale, prin crearea posibilității ca atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice să se adreseze Direcției Impozite, Taxe și alte Venituri Locale, în cele patru centre din municipiul Galați, astfel:

Centrul din str. Basarabiei, nr.55, bl. A16, parter

Luni, marți, miercuri, joi – 8,30-15,30

Vineri: 8,30-12,30

Centrul din str. Domnească, nr.13, bloc L, parter

Luni, marți, joi, vineri – 8,30-16,30

Miercuri: 8,30-18,30

Centrul din str. H. Coandă, bl. J5, parter

Luni, marți, miercuri, joi – 8,30-15,30

Vineri: 8,30-12,30

Centrul din str. Brăilei, nr.232, bl. E4, parter

Luni, marți, miercuri, joi – 8,30-15,30

Vineri: 8,30-12,30

Până acum, persoanele juridice aveau posibilitatea să achite taxele și impozitele locale la un singur centru, respectiv cel din strada Basarabiei nr. 55, bl. A16 (parter), în timp ce persoanele fizice la celelalte trei centre.

Pentru a evita aglomerația la ghișee, contribuabilii – persoane fizice pot efectua plăți on-line a obligațiilor fiscale pe platforma ghișeul.ro. Cetățenii pot intra în posesia ID-ului și parolei alocate prin intermediul poștei electronice, trimițând la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate și atașate.

Contribuabilii la bugetul local, persoane fizice și persoane juridice, sunt rugați să efectueze plata debitelor restante până la data de 01.11.2018. După această dată, încep formalitățile de executare silită. În această situație se află, în prezent, aproximativ 31.000 de persoane fizice și 4.000 de persoane juridice.

În ceea ce privește gradul de colectare a impozitelor și taxelor locale, în cazul persoanelor fizice acesta este de 70%, iar în cazul persoanelor juridice este de 82%.

Citește și articolul: Educație financiară pentru adolescenții brăileni cu brokerul Gabriel Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.