Nu rata filmele sfârșitului de săptămână la Cinefeel

Nu rata filmele sfârșitului de săptămână la Cinefeel

41
0
DISTRIBUIȚI
Nu rata filmele sfârșitului de săptămână la Cinefeel

Vineri, 25 octombrie, la ora 18:30 ești invitat la proiecția “Când vine războiul” și de la ora 19:30 la filmul “Exit” la Cinematograful de Artă, Cinefeel Brăila.

Despre proiecția Când vine războiul (Cehia/Croația, 2018), regia, scenariul: Jan Gebert

La o primă vedere, viața lui Peter nu e diferită față de cea a oricărui alt adolescent european – locuiește cu părinții lui, are o iubită frumoasă, a intrat la facultate. Cu toate acestea, el mai trăiește o altă viață, fiind comandantul unei grupări paramilitare care recrutează sute de adolescenți slovaci cu aprobarea tacită a autorităților. Scopul acestei grupări e unul simplu – de a se pregăti de război și de a crea un model comunitar bazat pe exerciții militare, supunere și frică. Visul lui Peter este ca, într-o zi, să convingă întreaga societate de proiectul lui, din postura de politician important. Regizorul Jan Gebert compune portretul unui conducător aflat în plină ascensiune, apropiindu-se,astfel, de niște teme extrem de actuale, precum naționalismul și mecanica puterii.

Jan Gebert (născut în 1981, în Praga) a absolvit secția de Istorie a Universitatății Karlova din Praga. A urmat studii și în Spania, Statele Unite ale Americii și Mexic. În prezent, lucrează ca jurnalist și cineast. Documentarul său de mediu-metraj Stone Games (2012) a obținut un Premiu Special al Juriului în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Jihlava.

Despre proiecția Exit (Norvegia, Germania, Suedia | 2018), regia: Karen Winther

“Convingerile personale stau la baza felului în care alegem să ne trăim viața, dar ce e de făcut atunci când această fundație se năruie și ajungi să te confrunți cu realitatea faptului că toate principiile în care ai crezut sunt greșite? În timpul unor conversații cu foști extremiști violenți din toată lumea, regizoarea Karen Winther întreabă: Ce le-a cauzat decizia de a-și schimba viața și de a pleca?

În “Exit”, facem cunoștință cu Angela din S.U.A. și cu Ingo și Manuel din Germania, toți foști extremiști de dreapta ce au luat hotărârea de a părăși mișcarea de care aparțineau. Ca urmare, sunt nevoiți, acum, să trăiască în izolare, ascunzându-se de trecutul lor periculos. În Danemarca, examinăm cealaltă parte a spectrului, ascultându-i povestea vieții lui Søren, un fost extremist violent de stânga. Winther călătorește, apoi, în Franța pentru a întâlni un fost jihadist francez. David a activat în cadrul Grupării Islamice Armate și a ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru acțiuni teroriste.

Meditând asupra trecutului său extremist și asupra istoriilor oamenilor întâlniți în drum, Winthers ne călăuzește prin propriul ei parcurs, arătându-ne ce a adus-o la „semnalul ei de alarmă” și extraordinarul traseu ce a urmat. Filmul ne îndeamnă să i ne alăturăm lui Winthers într-o călătorie revelatoare radicală și să încercăm, astfel, să înțelegem ce-i poate determina pe oameni să se desprindă de singura viață știută vreodată de ei și să lase în urmă mișcările extremiste. ”

Mai multe detalii pe pagina de facebook Cinefeel.

Preț bilet – 15 Lei
Rezervări și detalii la 0720 562 933 (10.00-18.00)

Hai și la concert! GIVEAWAY! Câștigă unul din cele 4 bilete la concertul @Smiley_Omul!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.