On Body and Soul (Ildikó Enyedi) – Proiecție Cinefeel la Brăila

0
On Body and Soul (Ildikó Enyedi) - Proiecție Cinefeel la Brăila

Un film excelent. Să vii să îl simți!
On body and Soul este un film de o sensibilitate tulburătoare. Chiar transmite esența, acel aspect important, că oamenii sunt mai mult decat mașini de făcut bani sau de facut sex, că există într-adevăr ceva splendid în omenire. Că vulnerabilitatea oamenilor, o dată descoperită, emoționează și apropie inimi. Că realitatea macabră poate crea visuri și povești mărețe de luat aminte la tot pasul.

Despre trup și suflet este un film de dragoste, care nu se pierde în clișee, care nu cade în melodramatic sau ridicol, deși tema aleasă implică toate aceste riscuri.

On Body and Soul ne poate aminti de „My Blueberry Nights”, în ceea ce privește apropierea aparatului de filmat (și implicit a spectatorului) de personaje, de „Biutiful” în privinţa incursiunii în ceea ce am putea numi lumea sufletului (în care Uxbal își întâlnește bunicul, iar Maria și Endre se descoperă unul pe celălalt) sau de „Taxidermia” în câteva scene ironice, pline de umor negru și cu totul suprinzătoare. Dar, dincolo de paralelele ce pot fi făcute, rămâne un film original (fără să caute cu tot dinadinsul acest lucru), seducător, sensibil și inteligent. Este de 10 cu plus.

Nu multe filme reușesc să îţi dea fiori reci, să te facă să plângi și apoi să râzi nedumerit în aceeași secvenţă.

Despre „On Body and Soul”, regizoarea spune: “Ideea principală a filmului mi-a venit pur şi simplu într-un moment: ce-ar fi dacă, într-o bună zi, ai întâlni pe cineva care noaptea visează aceleaşi vise ca tine? Ce ai face? Ai fi entuziasmat? Ai fi speriat? Te-ai amuza? Sau mai degrabă ar fi ceva intruziv? Sau poate romantic? Situaţiile care funcţionează ca un motor sunt ideale pentru un film. Situaţii care creează întrebări la care vrei foarte mult să obţii răspunsuri, care apoi creează noi întrebări: dacă depăşeşti şocul, ce ai face cu această informaţie? Ţi-ai pune sufletul pe tavă pentru această altă persoană? Dar dacă nu eşti deloc o persoană romantică? Dacă te cutremuri la gândul acestor prostii ezoerice? Dacă ai probleme în a-ţi gestiona emoţiile? Cum ai putea da ochii cu acest străin a doua zi după ce v-aţi împărtăşit delicatele vise?”

Dă cu film, prin ochi de cinematograf!
Preț bilet: 15 lei/persoană
Rezervă bilete acum ➡ 0720 562 933 – Suni. Verifici dacă mai sunt locuri.
Pentru cei care faceți rezervare. Sunteți așteptați cu 15-30 de minute mai devreme, pentru a vă procura bilete.

Vineri, 10 August, de la 19.00, la Cinefeel, Centrul de Creaţie Brăila, Piaţa Traian, Nr. 2, Etaj 1, intrare prin Calea Galați, Brăila
On Body and Soul (Ildikó Enyedi) – 2017
Cu Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy

Citește și: Festivalului Internațional de Folclor „Doina Covurluiului” – la a XIII-a ediție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.