Origine Coffee – o experiență originală, unică, diferită

0

Totul a început într-o dimineață când mi-am dat seama că nu mai există cafea în casă. Mi-am spus că nu este problemă, o să merg într-un coffee shop și o să-mi cumpăr, dar imediat am sesizat problema: suntem în starea de urgență, în plină pandemie, încă nu pot face acest lucru..

Atunci am realizat că sigur sunt ca mine alții mii de oameni doritori să-și consume o cafea bună acasă. Așa a apărut Origine Coffee, un proiect prin care mi-am transformat pasiunea pentru cafea într-o mică afacere. Scopul meu este să împing consumatorul de cafea de brand spre cafeaua de origini proaspăt prăjită.

Sunt de profesie barman de peste 13, dar abia în urmă cu 5 ani am descoperit cafeaua single origine. Experiență primei cafele de origine proaspăt prăjită a fost un șoc pentru papilele mele gustative – am realizat că abia acum am băut pentru prima oară în viața mea adevărata CAFEA.

Sunt conștient că nu toată lumea își poate permite să consume o cafea premium într-un coffee shop, așa că am ales să-mi desfășor aceasta afacere în mediul online. Din punct de vedere financiar, costurile mele lunare sunt minime, iar asta reprezintă și un avantaj pentru consumator: cafeaua ajunge la un preț foarte rezonabil, aproximativ 1,5 lei pentru o singură ceașcă.

Poate mă întrebați de ce SINGLE ORIGIN și ce înseamnă de fapt, ea?

Single origin este o frază scurtă, dar cu o semnificație mare. ORIGIN desemnează faptul că boabele de cafea provin dintr-o țară anume, o regiune sau un producător specific. Adică știi exact de unde provin boabele de cafea și cunoști că acestea sunt de un anumit fel/soi. Locul de proveniență conferă cafelei o aromă distinctă, poate chiar UNICĂ.

Practic, la fiecare ceașcă de cafea băută vei avea o altă experiență uimitoare și diferită.

Ok, dar de ce proaspăt prăjită?

Prospețimea cafelei este un element calitativ esențial.

O cafea poate fi considerată proaspăt prăjită timp de 6-7 săptămâni de la data prăjirii, dar acest lucru variază în funcție de fiecare tip de cafea în parte.

Cafeaua are viață. Aceasta “respiră”. Transformările corpului, gustului și mirosului ei sunt vizibile chiar după primele săptămâni de la prăjire. Substanțele volatile responsabile de aroma și savoarea cafelei sunt afectate de factori de mediu, de propria lor instabilitate naturală, precum și de interacțiunea cu alți compuși – aerul fiind principalul dușman.

Cafeaua după prăjire are nevoie de circa o săptămână pentru degazare, timp în care ea se odihnește și capătă corpul, savoarea și aroma specifică.

Cafeaua origine coffee este ambalată după prăjire în pungi prevăzute cu vâlvă zip de degazare pe un singur sens. Astfel permite cafelei procesul de degazare, dar nu permite oxidarea acesteia.

Sper că te-am măcar puțin curios să încerci o cafea de origine proaspăt prăjită. Sigur va fi o experiență unică!

Pentru cei din orașul Galați livrarea este GRATUITĂ!

Fiecare comanda de cafea vine la pachet cu o broșură cu date tehnice, dar pe înțelesul tuturor. Astfel vei deveni un expert în cafea în cel mai distractiv mod! Poți alege din cele 5 origini: Etiopia, Brazilia, Peru, Honduras și Guatemala. Cafeaua poate fi comandată boabe sau măcinată.

Te-ar putea interesa și: 7 lucruri despre cafea pe care nu le știai până acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.