La fel ca anul trecut, pe 16 octombrie, vom celebra Ziua Mondială a Pâinii, o tradiție inițiată în 2001 de Uniunea Internațională a Brutarilor. Această zi specială este dedicată pâinii și marchează aniversarea înființării Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.
Institutul Național de Statistică arată că, în primele trei luni din 2024, un român a mâncat, în medie, lună de lună, 7,2 kilograme de pâine și produse de franzelărie. În 2020, de exemplu, consumul unui om era de 7,5 kilograme.
În toate părţile lumii, pâinea are puterea de a transmite un mesaj simbolic intens. Ea poate semnifica solidaritate, poate însemna capacitatea de a dărui, de a împărtăşi. Este un produs universal pe care îl regăsim în toate civilizaţiile, fiind obţinut din diferite tipuri de cereale şi prin diverse moduri de coacere. Chiar şi acum – în mileniul al treilea, pâinea însoţeşte aproape orice mâncare.
Ofertele Pain Vivant – orice produs la 5 lei
Pe 16 octombrie, de Ziua Mondială a Pâinii, brutăria artizanală Pain Vivant marchează această zi specială cu o ofertă de nerefuzat: orice produs de panificație și cofetărie va putea fi achiziționat la prețul unic de 5 lei!
*Oferta nu se aplică produselor vândute la kilogram.

Despre Pain Vivant
Brutăria Pain Vivant, fondată de Adrian Șerban, se evidențiază prin folosirea ingredientelor naturale, fără aditivi sau conservanți, și prin respectarea proceselor de fermentație lentă. În fiecare zi, brutăria oferă clienților produse realizate după metode tradiționale, dar și rețete inovatoare care aduc un suflu nou în panificație.
Pain Vivant s-a remarcat prin pâinea sa artizanală cu maia autentică, dospită natural, fără aditivi sau conservanți, dar și printr-o gamă variată de produse de patiserie autohtone și franțuzești. Fondatorul Adrian Șerban, inspirat de cei trei ani petrecuți în Franța, unde s-a îndrăgostit de croissante, a adus la Galați o bucățică din atmosfera pariziană.
De la inginer, Adrian a devenit un brutar pasionat, care a învățat să lucreze cu maiaua, respectând fiecare ingredient și adaptând rețetele franceze la tehnologia locală. Produsele Pain Vivant sunt apreciate de gălățeni pentru calitatea și atenția la detalii.
Sortimente precum pâinea integrală, cu secară sau hrișcă, ciabatta, pâinea campagne sau „pain de mie” sunt disponibile zilnic în magazinele Pain Vivant. În plus, clienții nu pot rezista tentației de a pleca și cu un sandwich cald, un croissant sau o prăjitură delicioasă.
De ce să alegi produsele artizanale de la Pain Vivant?
Pain Vivant nu face niciun compromis în ceea ce privește calitatea produselor. Pâinea este pregătită cu ingrediente de calitate superioară, precum ouă proaspete, unt și făină pentru pâinea tradițională sau maia și hrișcă.
Brutăria promovează consumul de pâine sănătoasă, făcută din ingrediente naturale, pâinea artizanală, chiflele proaspete, croissantele fine sau produsele dulci, toate făcute cu grijă și pasiune de brutarii locali.
La Pain Vivant vei găsi prăjituri, cozonaci, pâine, covrigi, torturi (pe comandă) și alte produse de patiserie așa cum se făceau pe vremuri, fără conservanți, fără potențiatori, fără amelioratori, fără alte substanțe chimice, doar cu făină, ouă, lapte și drojdie.
Bucură-te gustul produselor de panificație și patiserie de altă dată cu oferta Pain Vivant, doar pe 16 septembrie. Adresa: Str. Constructorilor nr 13, Țiglina 2 lângă fostul ”Dragoș Roșu” – comenzi la 0771 069 415