Paper Hub: incubator de afaceri și birouri de închiriat

0

Paper Hub este un incubator de afaceri sectorial ce oferă un mediu propice pentru dezvoltarea ideilor de afaceri în domenii precum inovare tehnologică, digitalizarea afacerilor, procese de automatizare și multe altele. Paper Hub este un proiect realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Valoarea totală a proiectului este evaluată la 4.030.819,53 lei, din care contribuția Uniunii Europene valorează 2.113.316,59 lei.

Serviciile Paper Hub

Incubatorul de afaceri oferă următoarele servicii:

 • Asistență în identificarea și dezvoltarea ideilor de afaceri;
 • Instruire specializată și mentorat;
 • Găzduire fizică într-un mediu modern;
 • Servicii administrative, juridice și financiare;
 • Sprijin în obținerea de finanțare;
 • Oportunități de networking;
 • Servicii suport pentru dezvoltarea de noi produse și servicii;
 • Consultanță pentru internaționalizarea afacerii.

De asemenea, Paper Hub oferă și servicii de închiriere pentru spații de birouri. Locațiile sunt moderne, proaspăt amenajate și se potrivesc oricărui tip de afacere. Persoanele interesate pot alege pachetul potrivit nevoilor specifice afacerii lor:

 • Pachetul 1 – 10 zile/lună, birouri open space, grup sanitar comun, loc de parcare, servicii incluse precum wi-fi, utilități, secretariat, consultanță și training, printare la doar 300 RON + TVA;
 • Pachetul 2 – spațiu de 22 mp, toaletă proprie, loc de parcare și pază, confort termic, wi-fi, utilități incluse, servicii de secretariat, consultanță și training, printare, servicii de curățenie și acces la sala de conferințe la doar 500 RON + TVA;
 • Pachetul 3 – spațiu de 30 mp, toaletă proprie, loc de parcare și pază, confort termic, wi-fi, utilități incluse, servicii de secretariat, consultanță și training, printare, servicii de curățenie și acces la sala de conferințe la doar 750 RON + TVA.

Aceste pachete oferă diferite opțiuni de spațiu și servicii, astfel încât antreprenorii pot alege ce se potrivește cel mai bine nevoilor pentru spațiile de birou și bugetul lor.

Principiile de funcționare a unui incubator

Un incubator de afaceri este un program sau o entitate specializată în sprijinirea și dezvoltarea antreprenorilor și a noilor afaceri. Acestea sunt etapele principale ale procesului de incubare:

 1. Pre-incubare: Aceasta este prima etapă, cu o durată maximă de 6 luni, în care antreprenorul este sprijinit în identificarea și dezvoltarea ideii de afaceri. În această perioadă se lucrează la evaluarea potențialului ideii, instruirea în aspecte generale și specifice ale afacerii, stabilirea modelului de business și elaborarea planului de afaceri. Incubatorul poate oferi, de asemenea, servicii precum găzduire și acces la facilități;
 2. Incubare: Această etapă acoperă primii 3 ani de activitate ai firmei nou înființate. Antreprenorul este sprijinit în dezvoltarea afacerii și are acces la instruire specializată, găzduire fizică, servicii administrative, contabilitate, juridice, financiare, marketing, mentorat, servicii suport de afaceri și capital, precum și networking cu alți antreprenori și clienți;
 3. Post-incubare (perioada de accelerare): În această etapă, firmele care au ajuns la maturitate pot evolua pe cont propriu. Deși nu mai sunt găzduite în incubator, ele pot beneficia în continuare de servicii precum sprijin pentru creșterea vânzărilor, îmbunătățirea proceselor de producție, internaționalizare sau introducere a inovațiilor. Incubatoarele care se concentrează pe această etapă sunt cunoscute și ca „acceleratoare de afaceri.”

Alte aspecte importante includ monitorizarea constantă a firmelor rezidente pe o perioadă de cel puțin 2 ani după incubare, sinergia reflectată în planurile de afaceri ale întreprinderilor și complementaritatea față de alte organizații de sprijinire a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Scopul principal al incubatorului Paper Hub este să ofere un mediu propice pentru dezvoltarea și creșterea afacerilor antreprenorilor săi rezidenți.

Cerințele pentru a deveni rezident al unui incubator de afaceri

Un rezident al unui incubator de afaceri este o întreprindere mică sau mijlocie (IMM) care a fost nou înființată și care desfășoară activități economice în cadrul incubatorului de afaceri pentru o perioadă de până la 3 ani de la începerea acestei calități.

Pentru a fi eligibil pentru incubare, o întreprindere trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. Să fie o societate nou-înființată, cu o vechime de cel mult 3 ani;
 2. Să se încadreze în categoria IMM-urilor și să fie considerată o întreprindere autonomă conform legii;
 3. Să activeze într-un domeniu de activitate relevant pentru sectorul specific al incubatorului de afaceri;
 4. Să nu se afle în situații de dificultate financiară sau juridică, precum dizolvare, insolvență sau faliment;
 5. Să nu fie din anumite sectoare precum serviciile financiare, comerțul, imobiliarele sau industria carboniferă.

Aceste cerințe asigură că rezidenții incubatorului sunt afaceri în dezvoltare, cu potențial de creștere, care se încadrează în obiectivele specifice ale incubatorului de afaceri. Paper Hub oferă sprijin și resurse pentru a ajuta aceste afaceri în perioada lor critică de început.

Dacă ești și tu interesat să închiriezi un spațiu de birouri la Paper Hub sau vrei să afli mai multe despre un incubator de afaceri, îi poți contacta la numărul de telefon 0743 085 703. Adresa Paper Hub se află pe Șoseaua Baldovinești nr. 20, Brăila.

Citește mai multe articole care ar putea ajuta afacerea ta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.