De acum poţi plăti parcarea în locurile publice prin SMS

0

De acum poţi plăti parcarea în locurile publice prin SMS. S-a semnat contractul care prevede plata serviciilor de parcare in locurile publice, prin SMS.

Societatea care a castigat licitatia este SC PICONET SRL, valoarea contractului este 891,80 lei+TVA.

Concret, aceasta firma pune la dispozitia noastra o aplicatie prin care se poate face controlul tuturor SMS-urilor trimise de conducatorii auto care parcheaza in parcarile cu plata administrate de Societatea Gospodarire Urbana. Tariful platit pentru o ora este 0,35 euro+ TVA.

Plata parcarii prin SMS se va efectua prin transmiterea unui mesaj catre un numar scurt, in retelele de telefonie mobila. Doua sau mai multe SMS-uri consecutive insumeaza timpul de parcare. Sistemul este disponibil in retelele DIGI, ORANGE, VODAFONE, TELEKOM.

Utilizatorul trimite un SMS (la numarul 7420) care contine codul 511 si numarul de inmatriculare al autovehiculului si va primi pe telefon un mesaj de confirmare a platii, precum si timpul alocat parcarii.

Exemplu mesaj parcare 1 ora : 511GL12ABC

Inainte de expirarea timpului de parcare, utilizatorul va primi o notificare prin care este anuntat ca valabilitatea acestuia se apropie de sfarsit si ii da posibilitatea de a prelungi sederea, prin transmiterea unui nou SMS. Lipsa SMS-ului de raspuns inseamna neplata parcarii.

Operatorul scaneaza numarul autoturismului printr-o aplicatie care afla daca are platita taxa de parcare, iar daca apare ca nu este platita se va proceda la blocarea rotilor autoturismului.

Afla noutatile din orasul tau aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.