Parcul Carol din Galați va fi modernizat cu fonduri europene

2

Parcul Carol (fost Parc CFR) va fi modernizat, cu fonduri europene. În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări: refacerea vegetației; instalarea de mobilier nou; refacerea împrejmuirii; iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri cu lămpi LED de mare eficienţă care se vor integra in peisagistica parcului; realizarea de rețele de apă-canalizare noi; montarea unei instalații de supraveghere video.

Totodată se propune zonarea pe cinci funcțiuni specifice. Astfel, pentru zona de intrare și aleea centrală se propune o platformă pietonală cu jocuri de apă, dar și o alee centrală alveolată – paviment dale cu inserții de iarbă și perete vegetal; două oglinzi de apă (fântâni cu jeturi) și zona de gradene. O zonă cu alei pietruite și înierbate simple sau bordate cu vegetație în trepte ce închid un mic parc cu vedere la lac. Este proiectată și o zonă specială pentru animale companie. Una dintre zone va fi cu gradene și cascada, iar cea de agrement va avea loc de joaca și instalații de fitness.
Pentru intreţinerea vegetației se propune introducerea unui sistem de irigare semiautomat și hidranți de gradină.

Investiția modernizării pentru Parcul Carol este estimată la 9.613.081,87 lei.

Proiectul este propus pentru finanțare prin POR 2014-2020-Axa prioritara 9-Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban-Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

Citește și: Universul esențelor parfumate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.