Parcul de aventură Galați – program, tarife, facilități, transport

3

Update 14.11.2023! Primăria municipiului Galați informează că Parcul de aventură va rămâne deschis în timpul sezonului rece. Doar accesul la traseul de tubing urmează să fie suspendat începând de joi, 16 noiembrie 2023, până în primăvara anul viitor, când va fi iarăși la dispoziția publicului. Toate celelalte trasee vor rămâne deschise publicului în funcție de condițiile meteo.

Update 16.08.2023! Atenție! Pe toboganul cu colaci se poate da o singură persoană, fie adult, fie copil, adulții nu se pot da împreună cu cei mici pe colac.

Pe 14 iulie a fost deschis Parcul de de Aventură din Galați, amplasat lângă plaja Dunărea, pe strada Saturn nr. 42. Parcul de aventură a fost amenajat pe un teren abandonat de 15.600 mp unde a funcționat fosta Uzină de apă nr. 1 din oraș și oferă numeroase posibilități pentru petrecerea timpului liber în mod activ. Acesta fost realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene de circa 4 milioane de euro.

Urmarește-ne și pe: InstagramFacebookTwitterTelegram

Zonele de activități și facilități

Parcul de aventură oferă vizitatorilor o varietate de activități, în zonele specific amenajate. Iată care sunt acestea:

  1. Trasee downhill pentru biciclete: Există trasee special amenajate pentru biciclete cu o lungime de peste 100 de metri și o pantă de 14%. Aceste trasee au grade de dificultate diferite, astfel încât să se potrivească atât pentru începători, cât și pentru cicliștii experimentați;
  2. Tobogan cu colaci: Parcul dispune de un tobogan lung de aproximativ 100 de metri, pe care vizitatorii îl pot coborî utilizând colacii. Aceasta este o activitate recreativă și distractivă pentru toate vârstele;
  3. Traseu pumptrack: Un traseu de aproximativ 170 de metri lungime, special conceput pentru a fi parcurs cu biciclete, role sau skateboard-uri. Pumptrack-ul are o serie de denivelări și curbe care permit practicarea abilităților de echilibru și control al bicicletei;
  4. Traseu motric: Este un circuit cu diferite stații și obstacole, conceput pentru a implica activitatea fizică medie și intensă. Acest traseu oferă o varietate de activități, cum ar fi echilibristica, cățărarea, balansarea, coordonarea, sportul și joaca. Este compus din 18 stații dispuse pe o diferență de 7 metri în elevație și include podețe, balansoare, obstacole, bârne de balans, echipamente cu sfori, pietre de cățărare, platforme cu bare, plăci de sărit și un circuit de bușteni;
  5. Zonă de relaxare: Parcul are o zonă special amenajată pentru relaxare, unde vizitatorii se pot odihni și bucura de peisajul verde. Această zonă poate include bănci, foișoare, spații de picnic sau alte facilități pentru a se putea relaxa în aer liber.

Accesul la traseele downhill și tobogan se realizează cu ajutorul unei benzi rulante special concepute, care permite utilizatorilor să urce cu bicicletele sau colacii.

În plus, în Parcul de Aventură Galați s-a făcut un efort pentru amenajarea unui spațiu verde, prin plantarea de arbori. Parcul dispune de rețele pentru utilități, mobilier urban (inclusiv bănci smart), sisteme de supraveghere video și conexiune Wi-Fi pentru confortul vizitatorilor.

Program

Parcul de aventură Galați vă așteaptă să îl descoperiți și să vă bucurați de activități în fiecare zi, de luni până duminică. Programul se desfășoară astfel:

Acces general, traseul pumptrack și traseul motric – 8:00 – 21:00;

Banda rulantă, traseele downhill pentru biciclete și toboganul cu colaci – 9:00 – 13:00; 16:00 – 20:00.

Tarife

Intrarea este liberă, singura zonă cu taxă fiind cea de tubing, unde prețul va fi de 3 lei/tură.

Transport

Accesul la Parcul de Aventură Galați este ușor și convenabil, oferind mai multe opțiuni de transport pentru a ajunge acolo și a vă bucura de experiența captivantă pe care o oferă.

În tot timpul anului este operațional Traseul 16 Țiglina – Trecere Bac. În cursul sezonului de vară sunt operaționale cele două trasee estivale ce fac legătura cu Plaja Dunărea, traseele 32 și 33.  

Traseul 32 (Micro 19 – str. Oțelarilor – str. Brăilei – str. Cloșca – Plaja Dunărea și retur) va fi asigurat cu două autobuze, cu o frecvență de 20 de minute. Primele plecări din Micro 19 vor fi la orele 07.30 și 07.50, iar ultimele plecări de la Plaja Dunărea vor fi la orele 19.50 și 20.30.

Traseul 33 (Țiglina II – str. Brăilei – Inelul de Rocadă – str. Brăilei – str. Saturn – str. Cloșca –  Plaja Dunărea și retur) va fi asigurat cu un autobuz cu frecvența de 20 de minute. Primele plecări din cartierul Țiglina II vor fi la orele 07.30 și 07.50, iar ultimele plecări de la Plaja Dunărea la orele 20.00 și 20.20.

Parcul de Aventură de la Gârboavele

Cei care doresc o escapadă din oraș, plină de adrenalină, în inima naturii, pot vizita și EscapeLand, Parcul de Aventură de la Gârboavele.

Parcul oferă 15 trasee de diverse dificultăți și tiroliene spectaculoase. Tarifele sunt cele mai mici din țară, cu 25-30 lei pentru copii și 35-40 lei pentru adulți, timp de 3 ore. Parcul dispune și de o pistă de bob suspendată.

Cu aceste inaugurări recente și facilități unice, parcurile de aventură din Galați devin o destinație de top pentru toți iubitorii de senzații tari și ieșite din zona din confort. Tu ești gata de aventură?

Dacă nu ești fanul activităților fizice, te poți relaxa în acest sezon la o piscină sau să dai o fugă la mare, pe litoral.

3 COMENTARII

  1. Minunată inițiativă, parcul de aventură din Galați! Amenajarea spațiului nefolosit în scop recreativ este o idee excelentă. Copiii și adulții se pot bucura de facilități variate pentru petrecerea timpului liber într-un mod activ și plăcut. Investiția din fonduri europene va aduce beneficii pe termen lung locuitorilor. O alternativă sănătoasă de entertainment, utilă mai ales în perioada vacanțelor. Succes administrației locale pentru proiect și multă distracție vizitatorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.