Participă la concursul ”Copii la muzeu”, organizat de Muzeul Carol I

1

Secția „Etnografie ” a Muzeului Brăilei „Carol I” organizează în cadrul proiectului Întâlnirile interculturale de la Etnografie un concurs cu tema „Copilăria serbată la Muzeu”.

Regulament concurs

Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 15 ani și cuprinde două secțiuni:
1. desen/pictură;
2. povești/compuneri.
Doritorii pot participa la una sau ambele categorii, cu una sau mai multe lucrări.
Desenele/ picturile vor fi realizate pe format A4 sau A3, vor fi semnate pe verso cu numele copilului, școala/ grădinița, numele cadrului didactic îndrumător.
Poveștile/ compunerile vor fi scrise pe format A4 și vor fi semnate la sfârșit cu numele copilului, școala/ grădinița, numele cadrului didactic îndrumător.

Lucrările vor fi trimise în format electronic la adresele de e-mail brindusa.ilie@yahoo.co.uk și orionarmanda@yahoo.com sau pot fi aduse la sediul secției „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” din strada Polonă, nr. 14.

Termen limită de înscriere: 15 iulie 2020, inclusiv.

Lucrările pot fi inspirate din vizite la muzeu: obiecte îndrăgite de copii și tineri observa-te în secția „Etnografie” sau alte secții muzeale brăilene, obiecte de patrimoniu, tradiții și obiceiuri populare văzute în orice muzeu din țară sau din lume (chiar și virtual) etc.
Participanții (copii și cadre didactice) vor primi adeverințe de voluntar, diplome și pre-mii.
Jurizarea se va face în perioada 16 – 20 iulie 2020.

Cu lucrările selectate pentru concurs se va realiza o expoziție la secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” (strada Polonă, nr. 14), care va fi disponibilă online și în rețeaua Facebook: Muzeul Brăilei și Armanda Filipine, precum și în revista Brăila Chirei. Cele mai frumoase povești/ compuneri, de asemenea, vor fi publicate integral în revista online Brăila Chirei.

Vernisajul expoziției cu public se va face la o dată ce va fi ulterior anunțată, când situația actuală ne va permite.

Proiectul Întâlnirile interculturale de la Etnografie se adresează elevilor și cadrelor didactice din orașul și județul Brăila, publicului iubitor de tradiții și obiceiuri, scopul acestuia fiind promovarea patrimoniului material și imaterial specific zonei noastre etnoidentitare. Vor avea loc întâlniri, tururi muzeale și dialoguri despre tradițiile românești și ale tuturor etniilor din orașul Brăila (îndeletniciri casnice, meșteșuguri tradiționale, meșteșuguri artistice, port popular, sărbători și obiceiuri cu dată fixă și dată mobilă, gastronomie tradițională, tradiția văzută din perspectivă literară și muzicală, fotografia/cartea poștală ca document etnografic). O parte importantă a proiectului va fi dedicată lansărilor de carte, lecturilor publice, întâlnirilor cu scriitori și specialiști din muzee, cu respectarea condițiilor impuse de pandemie – măsuri de igienă, distanțare etc.

Proiectul se va desfășura până la sfârșitul acestui an. Coordonatorul concursului ”Copii la Muzeu” este dr. Brîndușa Ilie, muzeograf; partenerii Armanda Filipine și revista de cultură și informație Brăila Chirei.

Te-ar putea interesa și: Expoziție cu tema Rusaliile Negre – Deportarea în Brărăgan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.