Tu știi ce pensie vei avea? Verifică acum vechimea în muncă online

0
Tu știi ce pensie vei avea_ Verifică acum vechimea în muncă online

Vechimea în muncă este unul dintre cei mai importanți factori atunci când este vorba despre obținerea pensiei de stat.

Mai exact, pentru a ieși la pensie, avem nevoie de o anumită vechime (stagiul complet de cotizare), precum și să fim la vârsta de pensionare.

fashiondays.ro

Și pentru că din ce în ce mai mulți români conștientizează că trebuie să își verifice vechimea în muncă, autoritățile au decis ca aceasta să poată fi verificată online.

Cu toate acestea, tot este nevoie să faci un drum la Casa de Pensii pentru acest lucru.

Cum îți poți afla vechimea în muncă

Pentru a afla ce vechime aveți, trebuie mai întâi să aveți un cont online pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

epantofi.ro
Procedura de obținere a unui cont online

Pentru crearea unui cont online vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.

Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont cu datele personale (nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, adresa, actul de identitate). Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă dacă acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea, iar informațiile completate să nu conțină diacritice

Ulterior, trebuie să printați formularul, pe care va trebui să îl semnați olograf.

Formular CNPP

După ce ați semnat documentul, va trebui să faceți un drum până la casa teritorială de pensii. Acolo veți merge cu formularul semnat și actul de identitate.

 Aprobare cerere de creare cont

• cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de pensii. În acest moment va fi transmis un mesaj de informare pe adresa de e-mail completată în cererea de creare cont, care va înştiinţa utilizatorul despre activarea contului şi posibilitatea setării parolei iniţiale;
• prin accesarea link-ului de Stabilire parola de către solicitant, acesta poate să configureze câmpul de parolă.

ATENȚIE:

Este foarte important ca solicitantul să prezinte o adresă de e-mail validă şi proprie. Adresa de e-mail va fi  numele de utilizator folosit de solicitant pentru conectarea la portal.

Cum te autentifici?

Odată primite datele, vă veți putea autentifica pe site-ul CNPP. După autentificare, în meniul din stânga a paginii, trebuie să accesați butonul „Datele mele din sistemul public de pensii”.

De acolo, veți putea genera rapoarte pe diverse perioade, inclusiv rapoarte lunare începând cu luna aprilie a anului 2001.

Persoanele care vor să verifice vechimea în muncă dinainte de aprilie 2001 vor trebui să acceseze secțiunea „Informații din carnetul de muncă”, acolo unde vor trebui, ulterior, să genereze un nou raport actualizat.

După generarea rapoartelor pentru perioadele dorite, acestea vor apărea în contul dumneavoastră, dar va fi nevoie să așteptați 15 minute pentru ca ele să fie disponibile.

Tu știai că poți verifica online vechimea în muncă?

top-shop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.