Pianul Fermecat – concurs național pentru școli de arte și centre culturale

Pianul Fermecat – concurs național pentru școli de arte și centre culturale

27
0
DISTRIBUIȚI
Pianul Fermecat

Cu cinci ani în urmă, Școala de Arte a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” a demarat proiectul ”Pianul Fermecat” – un concurs național de interpretare pentru pianiștii din școlile de arte, centre cultural, grădinițe, palate ale copiilor, case de cultură și școli – în care, alături de gălățeni, copii talentați din toate zonele țării concurează pentru marele trofeu și alte premii.

La ediția din 2019 participă 60 de concurenți, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. Ei vin din Iași, Brăila, Tecuci, Buftea, București, Constanța, Medgidia, Focșani, Ploiești, Botoșani, Breaza, Buzău și Galați, dar și de la Chișinău, concurenții din Republica Moldova reprezentând un sfert din numărul copiilor înscriși. Acest fapt ne încurajează să considerăm că, începând cu 2019, ”Pianul Fermecat” va crește, transformându-se în concurs internațional.

Structurat pe categorii de vârstă diferite, concursul beneficiază de girul moral al unor profesioniști cu experiență și o reputație excelentă, atât ca artiști, cât și ca profesori:
• Lect. univ. dr. Piro Gaqi – președinte al juriului – Facultatea de Arte – Universitatea ”Dunărea de Jos”
• Profesor Anca Sandu – Colegiul Național de Arte ”George Enescu” din București
• Lect. univ. dr. Camelia Pavlenco – Universitatea Națională de Muzică din București

Multiplele specializări și experiența scenică a celor trei distinși profesori ne-au oferit și oportunitatea de a organiza un recital vocal instrumental în ziua concursului: ”Bucurii sonore întreite”, cu lucrări din repertoriile Ravel, Mendelssohn și Ivanovici.

Atât recitalul, cât și concursul se desfășoară în sala ”Sergiu Dumitrescu”, la sediul din str. Domnească nr.61. Intrarea este liberă. Pe 11 mai, de la ora 9.00.

Citește și articolul: Eroii în pijamale vin la Brăila Mall în perioada 9 mai – 2 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.