Se redeschide Piaţa Ruşilor – închisă de autorităţi pe 28 noiembrie

0
Piaţa Ruşilor se redeschide după ce a fost închisă de autorităţi pe 28 noiembrie

Comercianții din piaţa de pe Calea Prutului – supranumită şi Piaţa Ruşilor – vor putea începând de sâmbătă, 16.12.2017, să revină în spațiul destinat comerțului, care va fi reamenajat între timp.

În urma discuțiilor care au avut loc cu comunitatea „Curăţăm Galaţiul”, iniţiatoare a petiţiei prin care s-au strâns semnături pentru redeschiderea acestei pieţe în condiţii decente, care să respecte legislaţia în viagoare, între primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu și toți reprezentanții instituțiilor abilitate, s-a luat decizia ca până vineri acest perimetru să fie reamenajat pentru ca acești comercianți să își poată vinde produsele în condiții decente.

Este important de precizat că în Piaţa Ruşilor va fi permisă comercializarea tuturor produselor agroalimentare împachetate sau vrac, conservele, însă nu va fi permisă vânzarea produselor de origine animală. Cei care nu respectă această regulă vor fi amendați iar produsele vor fi confiscate.

În perioada următoare se analizează posibilitatea impunerii unor condiții minime necesare pentru ca și aceste produse să poată fi vândute mai puțin cele care conțin carne de porc, știut fiind faptul că populația trebuie protejată de fenomenul pestei porcine.

Motivul pentru care piața aceasta a fost închisă se referă la faptul că cei care veneau cu produsele la vânzare nu respectau normele de igienă, aspect constatat în urma controalelor efectuate de inspectorii Direcției Sanitar – Veterinare, punând astfel în pericol sănătatea cumpărătorilor.

S-ar putea să te intereseze şi articolul Primarul Galaţiului: Taxele şi impozitul pe garaje vor fi majorate în 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.