Ați pierdut bagajul în aeroport? Aflați ce puteți face în această situație!

Ați pierdut bagajul în aeroport? Aflați ce puteți face în această situație!

56
0
DISTRIBUIȚI
Ați pierdut bagajul în aeroport Aflați ce puteți face în această situație!

Dacă urmează să plecați în vacanță cu avionul, trebuie să fiți pregătiți de orice situație, inclusiv de cea în care este posibil să vă pierdeți bagajul în aeroport! Uitați câteva sfaturi utile în cazul în care aveți neplăcerea de a… rămâne fără bagaj!

În primul rând, trebuie sesizată pierderea la Biroul de bagaje pierdute pentru a grăbi ,,revederea cu bagajul” vostru! În nici un caz nu plecați din aeroport până nu anunțați toate organele abilitate, pentru că riscați să rămâneți fără bagaj!

Următorul pas constă în anunțarea poliţiei aeroportuară, care se află chiar unde sosesc bagajele, și întocmirea unei reclamații pentru a se verifica dacă bagajul a fost urcat în avion sau dacă a fost luat de altcineva. Sugerați urmărirea camerelor de supraveghere din momentul sosirii bagajelor!

Ce mai urmează? Faceți reclamație și la compania aeriană. Mergeți la biroul companiei aeriene și spuneți toată povestea din nou. Reţineţi că fiecare companie are propria politică de recuperare a bagajelor, dar reclamaţi pierderea în termen de 21 de zile de la aterizare, iar distrugerea lor în termen de 7 zile (dacă bagajul a fost rupt, deschis, etc., conform Convenţiei de la Montreal din 1999).

Sfaturi de ținut minte și respectat privind bagajul de cală:

  • păstraţi bonul cu numărul bagajului pentru că vă ajută la identificarea acestuia;
  • puneţi un semn distinctiv la bagaj, o fundă, o etichetă colorată etc., astfel încât să îl puteți vedea rapid;
  • faceţi toate cele trei reclamaţii, în cazul pierderii bagajului, imediat;
  • încercaţi să ajungeţi primii la banda de bagaje!

Să sperăm că nu va fi nevoie să treceți prin astfel de evenimente neplăcute, dar dacă totuși sunteți puși în această postură, să fiți informați complet și corect despre demersurile care trebuisc făcute pentru recuperarea unui bagaj și să faceți toate reclamațiile de care este nevoie!

Citește și articolul: Piscina exterioară Side by Side din Galaţi – program, tarife şi facilităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.