Concursului regional “Pledoarie pentru lectură” pentru elevi ai claselor II-XII

Concursului regional “Pledoarie pentru lectură” pentru elevi ai claselor II-XII

133
0
DISTRIBUIȚI
Concursului regional

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” și Colegiul Economic “Ion Ghica”, organizează a II-a ediție a concursului regional “Pledoarie pentru lectură”. Coordonatorii proiectului sunt: Doina Mihaela Stanciu, bibliotecar și profesorii Oana Ghețu, Mariana Popescu și Costel Ghețu.

Scopul concursului este cultivarea interesului pentru lectură şi a plăcerii de a citi, formarea unui tânăr cu o cultură comunicaţională şi literară de bază, capabil să-şi utilizeze în mod eficient şi creativ capacităţile proprii. Pornind de la această constatare coordonatorii proiectului au încercat să găsească modalităţi şi tehnici care să contribuie la stimularea interesului elevilor pentru lectură, grupul țintă fiind constituit din elevi ai claselor II-XII.

SECȚIUNI:

Creație literară (compunere, eseu, text argumentativ)
Creație plastică (ilustrarea temei printr-o tehnică la alegere, inclusive fotografie format A4).
CONCURS pentru elevi ai ciclului primar cu tema “Pledoarie pentru lectură“ / “Cartea care m-a influențat“.

CONCURS pentru elevi ai ciclului gimnazial cu tema “Pledoarie pentru lectură“ / “Cartea care m-a influențat“.
CONCURS pentru elevi ai ciclului liceal cu tema “Pledoarie pentru lectură“ / “Lectură vs tehnologie“.

REGULAMENT:

Creațiile literare vor fi tehnoredactate pe format A4, format Word, Times New Roman, caractere de 12, la distanță de un rând, margini 2 centimetri, cu diacritice, alb-negru prin respectarea template concurs. Vor fi trimise in format electronic pe adresa de email ghetuoana@yahoo.com. Lucrările împreună cu Fișa de înscriere, Acordul de parteneriat și un plic A4 autoadresat și timbrat vor fi expediate sau depuse direct la sediul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, P-ța Poligon, nr. 4, Jud. Brăila, la Secția Ludotecă cu menţiunea pentru Concursul “Pledoarie pentru lectură”.

Fiecare lucrare va fi elaborată individual si va avea intre 1 pagina (pentru ciclul primar), 1-2 pagini (ciclul gimnazial), 1-3 pagini (ciclul liceal).
Prin participarea eseurilor în concurs, participantul declară implicit că lucrarea îi aparține integral și nu a folosit alte surse decât cele indicate de bibliografie.

Creațiile plastice vor fi realizate pe suport hârtie, format A4 și vor respecta tema concursului. Fiecare lucrare va avea în colţul din dreapta jos, o etichetă pe care vor fi trecute CU MAJUSCULE următoarele date: titlul lucrării, numele și prenumele elevului, clasa, școala de proveniență, orașul/județul, numele cadrului didactic îndrumător. Lucrările împreună cu Fișa de înscriere, Acordul de parteneriat și un plic A4 autoadresat și timbrat vor fi expediate sau depuse la adresa: Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, P-ța Poligon, nr. 4, Jud. Brăila, Ludoteca cu menţiunea pentru Concursul “Pledoarie pentru lectură”.

Fiecare cadru didactic poate coordona maxim 5 lucrări ale elevilor. Lucrările vor fi jurizate pe categorii de vârstă și pe secțiuni până la data de 20 mai 2018. Lucrările, din cadrul ambelor secțiuni, vor fi publicate pe pagina Concursul “Pledoarie pentru lectură”. Prin înscrierea în concurs, participantul își oferă acordul de publicare a lucrărilor pe pagina concursului. Datele personale ale participanților sunt confidențiale și sunt folosite doar pentru buna desfășurare a concursului. Lucrările care nu respectă tema concursului, sau nu aparțin autorului menționat, vor fi respinse. Se vor acorda premiul I, II, III și Mențiuni pe fiecare secțiune și categorie de vârstă/clasă.

Diplomele vor fi acordate pana la 31 mai 2018, direct la sediul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, sau prin poștă. NU se percepe taxa de participare.

S-ar putea să te intereseze şi articolul  Un nou sezon KineDok by One World Romania la Muzeul de Artă Vizuală

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.