Podul suspendat Tulcea-Brăila va deveni muzeu după inaugurare din cauza drumurilor de legătură

2
podul suspendat Brăila

Termenul de finalizare a lucrărilor la podul suspendat Tulcea-Brăila este Decembrie 2022. Pentru acest proiect a fost alocată o investiţie de două miliarde de lei. Dacă lucrările au fost executate în proporţie de 80%, nu acelaşi lucru se poate spune despre drumurile de legătură din jurul său.

Conform unui răspuns transmis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ziarului „Adevărul”, în prezent, podul suspendat de la Brăila are un stadiu fizic de construire de 80%, iar termenul de finalizare este sfârşitului anului 2022. În schimb, drumurile de legătură cu acest pod, atât pe partea brăileană, cât şi pe cea tulceană, sunt construite în procent de doar 35%. 

epantofi.ro

 „Constructorul drumurilor de legătură (WeBuild) şi-a asumat finalizarea acestora până la finalul acestui an”, transmite CNAIR. Drumurile de legătură au o lungime de aproximativ 21,5 kilometri şi cuprind drumul principal Brăila – Jijila (17 kilometri – prevăzut cu două benzi de circulaţie pe fiecare sens, benzi de încadrare, acostamente, zonă mediană şi zonă de parapet) şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 kilometri, prevăzut cu câteo bandă de circulaţie pe fiecare sens. În anul 2020, Asociaţia Pro Infrastructură atrăgea atenţia că întârzierea din cauze birocratice a lucrărilor pentru drumurile de legătură (de acces) la acest pod „vor transforma în 2022 această lucrare de două miliarde de lei în (probabil) cel mai ruşinos muzeu din istorie.”

Cu toate acestea ce-ar fi să privim partea pozitivă a lucrurilor:

După inaugurare, podul suspendat Tulcea-Brăila va putea fi vizitat. Putem face plimbări pe jos sau cu bicicleta, putem face fotografii cu un peisaj excelent deasupra Dunării și partea minunată este că ne putem bucura de toate aceste lucruri fără a fi înconjurat de mașini.. cel puțin până când vor fi terminate drumurile de legătură.

Sursa: Adevărul.ro

answear.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.