Poliţişti în civil vor acţiona în mijloacele de transport în comun

0
143
Poliţişti în civil vor acţiona în mijloacele de transport în comun

Călătorii gălăţeni certaţi cu bunul simţ şi civilizaţia vor fi sancţionaţi ca atare după ce, în urmă cu câteva săptămâni, autorităţile au făcut publice mai multe fotografii cu două dintre noile troleibuze vandalizate, a căror tapiţerie a fost tăiată şi cu un adăpost de călători recent montat care a fost distrus.

În acest sens, de la începutul lunii aprilie 2018, Poliţia Locală, în colaborare cu cei de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, Ordine Publică şi Transurb SA au demarat un plan de măsuri pe 30 de zile pentru a identifica persoanele care distrug cu intenţie sau din culpă anumite obiecte de mobilier urban. Mai exact, poliţiştii locali vor acţiona în civil, în special în aceste mijloace noi de transport.

 

Întrebat cum vor acţiona poliţiştii, Petrică Hahui a explicat: ”Poliţiştii vor urca în autobuz, vor merge o staţie, două, vor supraveghea persoanele suspecte, vor coborî în staţii. E clar că Poliţia Locală trebuie să prevină aceste fapte. Trebuie să dăm şi o ripostă hotărâtă acestor persoane. Persoanele pe care le identificăm şi le depistăm în flagrant vor fi duse la secţia de Poliţie Naţională şi acolo vor fi încheiate documentele pe care le prevede codul de procedură penală, adică procesul verbal de constatare a infracţiunii flagrante pentru a fi cercetaţi pentru distrugere”. Directorul general al Poliţiei Locale Galaţi a mai adugat că ”Infracţiunea de distrugere are mai multe forme. Forma cea mai simplă este închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda penală şi, bineînţeles, plata despăgubirii mobilierului distrus, mă refer la mobilierul din autobuze, dar şi din staţii”.

Citeşte articolul integral pe Monitorul de Galaţi

S-au putea să te intereseze şi  25 de chioşcuri vor fi amplasate pe Faleza Inferioară a Dunării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.