Spectacolul de balet „Poveste persană” revine la ”Nae Leonard”

0

Spectacolul de balet, Poveste persană, va putea fi vizionat duminică, 6 iunie, de la ora 18:30, în sala de spectacole a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”. Acest spectacol încununează eforturile balerinilor gălățeni, reunind atât interpreții experimentați ai Teatrului nostru cât și tinerii aspiranți ce abia deprind tainele dansului, aflați încă pe băncile școlii, într-o producție mult așteptată de public. Coregrafia îmbină elemente ale tehnicii clasice și plastica orientală a corpului și brațelor, conferind imagine și mișcare muzicii capodoperei orientale romantice a școlii naționale ruse, celebrul poem simfonic Sheherezada de Nikolai Rimski-Korsakov.

La premiera din 2019, maestrul de balet Gabriela Gegea mărturisea: „Demult îmi doream pentru compartimentul de balet un spectacol care să îi motiveze și să îi ridice. Baza și structura spectacolului merge pe dans clasic, dar datorită subiectului am încercat să îi adaug mișcări plastice, în stil oriental, care să sublinieze atât muzica, cât și subiectul acestei lucrări. M-am gândit la un titlu care să penetreze cât mai mult la public, mai ales prin muzică. Baletul înseamnă jumătate muzică, jumătate dans. Așadar, m-am oprit la lucrarea maestrului Rimski-Korsakov, Sheherezada, iar pentru a crea un balet de sine stătător, am apelat la un alt compozitor care a fost discipolul maestrului Rimski-Korsakov, mai exact Ivan Ippolitov. Am făcut din mai multe lucrări de-ale celor doi un colaj muzical care să mă ajute în desfășurarea acțiunii și să subliniez cât mai bine scenariul acestei lucrări”. (Gabriela Gegea, coregraf, regizor, scenograf al spectacolului de balet Poveste persană)

Regia spectacolului este semnată de către Gabriela Gegea, în colaborare cu Adrian Mărginean, în vreme ce scenografia și întreaga coregrafie îi aparține doamnei Gabriela Gegea.

Din distribuție vor face parte: Oana Rusu (Zuneida), Ionuț Țurlea (Faruz), Alina Donțu (Farizana), Paul Nedelcuță (Sultanul Shahryar), Ecaterina Radu (Eunucul), Rodica Dorojan și Florentina Ștefan (Sclavele), Alexandru Tatu – debut (Vizirul), alături de restul ansamblului de balet al Teatrului, în colaborare cu elevii claselor de coregrafie ai Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați, sub îndrumarea profesorului pregătitor Ofelia Andrei.

Balerina și coregrafa Gabriela Gegea se identifică, din anul 1979 cu activitatea ansamblului de balet al Teatrului gălățean. Din 1970 până în 1979 a urmat cursurile Liceului de Coregrafie din Cluj- Napoca iar între anii 1974-1980, cursurile de specializare de la Palluca Shulle, din Dresda. După o carieră de prim-balerină pe scena Teatrului nostru, unde a interpretat rolurile solistice din spectacolele de balet, operă și operetă, din anul 1990 a devenit asistent coregraf și din 2014, maestru de balet. În calitate de coregraf a semnat spectacole de operă, operetă, de revistă și pentru copii, dar și balete precum Zâna păpușilor, Petrică și Lupu, Poveste persană. În cei 40 de ani de carieră artistică, Gabiela Gegea a colaborat cu toți coregrafii colaboratori ai teatrului, implicându-se cu devotament și dăruire în dezvoltarea și perfecționarea continuă a corpului de balet al Teatrului.

Spectacolul se va desfășura în sala de spectacole a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2 (70% din capacitatea locurilor din sală).

Prețul întregpentru spectacolul Poveste persană este de 32,4 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat site-ul instituției sau pe pagina de Facebook a acesteia, sau online, accesând link-ul www.blt.ro/spectacole-galati .

Citește ultimele articole:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.