Poveste persană – spectacol ce îmbină tehnici clasice și plastica orientală

Poveste persană – spectacol ce îmbină tehnici clasice și plastica orientală

22
0
DISTRIBUIȚI
Poveste persană - spectacol

Spectacolul de balet Poveste persană va putea fi vizionat sâmbătă, 29 februarie, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați. Acest spectacol încununează eforturile balerinilor gălățeni, reunind atât interpreții experimentați ai Teatrului “Nae Leonard” cât și tinerii aspiranți ce abia deprind tainele dansului, aflați încă pe băncile școlii, într-o producție mult așteptată de public.

Coregrafia îmbină elemente ale tehnicii clasice și plastica orientală a corpului și brațelor, conferind imagine și mișcare muzicii capodoperei orientale romantice a școlii naționale ruse, celebrul poem simfonic Sherezada de Nikolai Rimski-Korsakov.

Tema abordată este cea orientală, a basmelor din 1001 de nopți, construind un libret inspirat din cel original de Alexandre Benois și coregraful Michel Fokine, adaptat scenei și trupei gălățene, folosind în Prolog, Song of India din opera Sadko de Rimski-Korsakov, în actul I Turkish Fragments op. 62 și Procession of the Sardar din Caucasian Sketches op. 10 de Mikhail Ippolitov-Ivanov, iar în actul al II-lea celebra suită simfonică Sherezada op. 35 de Nikolai Rimski-Korsakov.
În varianta semnată de Gabriela Gegea, alături de balerinii Teatrului, întâlnim și elevii secției de coregrafie din cadrul Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați, la clasa profesorului îndrumător Ofelia Andrei.

Regia spectacolului este semnată de către Gabriela Gegea și de Adrian Mărginean, în vreme ce scenografia și întreaga coregrafie îi aparține doamnei Gabriela Gegea.
Din distribuție vor face parte balerinii: Oana Rusu (Zuneida), Ionuț Țurlea (Faruz), Alina Donțu (Farizana), Paul Nedelcuță (Sultanul Shahryar), Ecaterina Radu (Eunucul), Rodica Dorojan și Florentina Ștefan (Sclavele), Viorel Huru (Vizirul), alături de restul ansamblului de balet al Teatrului, în colaborare cu elevii claselor de coregrafie ai Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați, sub îndrumarea profesorului pregătitor Ofelia Andrei.

Prețul biletului întreg pentru spectacol este de 32,4 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziționate și online accesând link-ul. Informații suplimentare pot fi obținute accesând numărul de telefon 0236.465.599 (casieria Teatrului) în intervalul orar afișat pe site-ul instituției sau pe pagina de Facebook a acesteia.

Te-ar putea interesa și Uluitoarele numere de singurătate ale lui Edward Gant

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.