Poveștile uliței de lângă mal – un nou tur ghidat cultural în...

Poveștile uliței de lângă mal – un nou tur ghidat cultural în Galați

54
0
DISTRIBUIȚI
Poveștile uliței de lângă mal - un nou tur ghidat cultural în Galați:

“Poveștile uliței de lângă mal” este un tur ghidat în care veți descoperi istoria străzilor Mihai Bravu și Alexandru Ioan Cuza, cândva artere importante ale orașului. Acțiunea se va desfășura în două weekenduri consecutivesâmbătă, 23 martie, ora 16:00 și duminică, 31 martie, ora 16:00 – pentru a dedica câte un eveniment fiecărei străzi.

O poveste începută în urmă cu mai multe secole, o primă redută cucerită de gălățenii care plecau din valea orașului pentru a se muta pe deal, pe teren cât mai stabil și la adăpost de inundațiile din Bădălan. Asemenea vieții unui om, se va vorbi despre destinul unei ulițe care a fost lărgită, pietruită, i-au fost făcute trotuare, a fost luminată de felinare cu gaz aerian, traversată de primele linii de tramvai ale Galațiului, electrificată, pe care au fost construite case după moda vestului și pe care s-au construit edificii care au apărut în ilustrate de circulație internațională. Un kilometru de amintiri, nostalgie și parfum de altădată în care să redescoperim farmecul locului în care trăim.

În acest periplul veți afla povestea vadurilor dintre orașul din vale și cel de sus, a pașoptiștilor moldoveni care și-au purtat pașii pe aici, a Comisiunii Europene a Dunării, a primarilor care și-au ridicat case aici, despre hrubele de sub stradă, despre singurul lăcaș de cult ridicat pe marginea râpei și despre multe alte legende locale care se pierd în negura timpului.

Traseul cultural “Poveștile uliței de lângă mal” reprezintă o acțiune din proiectul “Învățăm în stradă istoria din cărți”. Cunoașterea istoriei și poveștilor orașului este un pas esențial în conservarea memoriei comunității și conștientizarea valorilor locale.

Punct de întâlnire: Scările A. Moruzzi

Organizator: Mila 80

S-ar putea să te intereseze și articolele: Dependența trece dincolo de voință! Despre adicție și prejudecățiMăcin Mountain Fun, ediția a 5-a – înscrieri deschise pentru MTB, cross și juniori

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.