Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici scade începând cu 1 iulie

Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici scade începând cu 1 iulie

282
0
DISTRIBUIȚI
Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici scade începând cu 1 iulie

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie 2019, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată. Această evoluţie este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale, şi anume: E.ON GAZ FURNIZARE ROMÂNIA S.A. – 3,71%; ENGIE ROMÂNIA S.A. – 7,89%.

Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh.

Sursa: Monitorul de Galați

Citește și articolul: RCA, obligatoriu și pentru mașinile care nu sunt utilizate

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.