Primăria Galați continuă cele două programe privind sistemul alternativ de încălzire

0
Primăria Galați continuă cele două programe privind sistemul alternativ de încălzire

Primăria municipiului Galați continuă cele două programe majore privind sistemul alternativ de încălzire, respectiv modernizarea punctelor termice și transformarea lor în microcentrale de cartier și acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei cetățenilor cu posibilități financiare reduse.

Procedura de achiziție publică pentru transformarea celor patru puncte termice (PT Policlinică, PT Cristal, PT CFR 1 și PT Plombă) în microcentrale de cartier, care vor furniza agent termic mai multor instituții publice, cabinete medicale și nu numai, s-a încheiat. Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Calorgal SA – Romterm SA, valoarea contractului fiind de 420.160 de lei fără T.V.A.

PT Policlinică deservește Facultatea de Medicină și Farmacie, o serie de cabinete medicale și Casa Armatei, PT Cristal deservește Instituția Prefectului și blocul Cristal (în care funcționează mai multe instituții publice), PT CFR 1 deservește instituțiile care funcționează pe strada Domnească nr. 102 (Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, Serviciul Public Comunitar Permise Conducere și Înmatriculare Auto, Serviciul Poliției Rutiere, Secția 5 Poliție), iar PT Plombă – Colegiul Medicilor și Sala de Sport Pușkin.

Microcentralele de cartier vor funcționa pe bază de gaze naturale. Câștigătorul contractului are la dispoziție 60 de zile pentru aceste lucrări.

Amintim că Primăria municipiului Galați are în derulare două programe majore privind încălzirea populației în sezonul rece. Primul dintre acestea se referă la ajutorul financiar de 3.000 de lei oferit cetățenilor în scopul achiziționării unui sistem alternativ celui centralizat de termoficare. Până miercuri, 24 octombrie 2018, au fost depuse 3.285 de cereri, dintre care peste 100 de cereri – în ultimele două zile. Au fost emise 2.777 de dispoziții de plată și 36 de dispoziții de respingere a cererilor (exemple: solicitanții nu au declarat toate veniturile, iar în urma verificărilor la ANAF s-a constatat că sumele raportate nu erau cele reale; unii dintre solicitanți au beneficiat anul trecut de acest sprijin, motiv pentru care noua cerere a fost respinsă; printre solicitanți s-au aflat și gălățeni care vor beneficia de agent termic furnizat de microcentralele de cartier, care, în aceste condiții, nu pot accesa ajutorul financiar de 3.000 de lei, pentru achiziționarea unui sistem alternativ de încălzire, conform HCL nr. 319 din 30.05.2018). Restul cererilor se află în analiză.

Cel de-al doilea program vizează transformarea unui număr de 24 de puncte termice (PT) și schimbătoare de căldură (SC) în microcentrale de cartier. 20 dintre acestea vor furniza agent termic unui număr de aproximativ 6.000 de apartamente din cartierele Centru, Mazepa, Țiglina, Micro 16, Micro 19, Micro 21, Aurel Vlaicu, Micro 14, Micro 39 și Micro 40, iar patru dintre ele – instituțiilor enumerate mai sus.

Citește și articolul: Romterm și Calorgal vor transforma 20 de puncte termice în microcentrale de cartier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.