Primăria Galați licitează pentru a cumpăra 20 de autobuze hibrid

Primăria Galați licitează pentru a cumpăra 20 de autobuze hibrid

83
0
DISTRIBUIȚI
Primăria Galați anunță că traseele 13 și 36 revin la vechile rute de circulație

Primăria Galați lansează, în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, anunțul de participare pentru cumpărarea unui număr de 20 de noi autobuze hibrid, de mare capacitate, cu valoarea totală estimată de 33.600.000 de lei, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț, iar data limită de depunere a ofertelor 02.09.2019.

”Este încă un pas important pe care îl facem pentru modernizarea transportului public în comun. Autobuzele hibrid de tip diesel/electric vor trebui să îndeplinească condiţii speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecţie ambientală, la nivelul normelor europene actuale și să asigure o fiabilitate ridicată. Am respins întotdeauna achiziția de mijloace de transport second-hand pentru că gălățenii trebuie să beneficieze de condiții moderne și de tot confortul în timpul călătoriilor cu autobuzul” – Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Este vorba despre autobuze de 11,5 m-12,5 m lungime, cu trei uși, cu o capacitate de transport de minim 90 călători, cu podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, camere video, sistem GPS și instalații pentru echipamentele de e-ticketing.
Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă în dotare un motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori.

Sursa: Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Te-ar putea interesa și Transport gratuit cu trenul pentru studenții până în 35 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.