Primăria Galați a semnat încă două contracte de finanțare cu fonduri europene

Primăria Galați a semnat încă două contracte de finanțare cu fonduri europene

94
2
DISTRIBUIȚI
Primăria Galați a semnat încă două contracte de finanțare cu fonduri europene

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat ieri, 23 aprilie, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru obiectul ”Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”, un proiect major de investiții, a cărui valoare este de 104.373.966 lei, din care valoarea totală eligibilă – 89.628.219 lei, iar valoarea neeligibilă – 14.745.746 lei.
Proiectul prevede reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătrați), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătrați), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătrați), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea și modernizarea a 18 stații de călători. În plus, vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amenajate spații verzi.

Amplul proiect de infrastructură vizează și modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) și înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.
Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: Este pentru prima dată când cele două străzi vor fi modernizate și pentru prima dată când municipalitatea investește pentru înlocuirea liniilor de tramvai și modernizarea căilor de rulare. Una dintre prioritățile noastre este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea orașului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanțare și a atrage cât mai mulți bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiții în toate domeniile – infrastructură, transport public în comun, sănătate, educație, cultură, social etc.”

Achiziţia publică având ca obiect „Modernizare linii de tramvai și carosabil strada Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918” s-a încheiat. Oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA), din care valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251,84 lei (fără TVA). Sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare (în curs) și 16 luni pentru execuția lucrărilor.

Tot ieri, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat alte două contracte cu finanțare europeană: Modernizare și Reabilitare Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați și Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială nr. 33 Galați.

1. Modernizare și Reabilitare Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați
-(peste 900 de beneficiari – elevi și personal școală)
– Valoarea totală a proiectului este de 11.538.601,01 lei, formată din:
– asistența financiară nerambursabilă = 11.211.436,70 lei;
– cheltuieli neeligibile = 98.359,45 lei;
– contribuția Municipiului Galați = 228.804,86 lei.
Obiective specifice:
– modernizarea și reabilitarea celor 3 clădiri;
– reabilitarea terenului de sport;
– refacerea împrejmuirii școlii.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului de finanțare. Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 13 luni.

2. Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială nr. 33 Galați
– (peste 650 de beneficiari – elevi și personal școală)
– Valoarea totală a proiectului este de 6,475,057.45 lei, formată din:
– asistența financiară nerambursabilă = 6.345.427,03 lei
– cheltuieli neeligibile = 131,85 lei;
– contribuția Municipiului Galați = 129.498,57 lei.
Obiective specifice:
– modernizarea și reabilitarea celor două clădiri;
– reabilitarea terenurilor de sport;
– achiziționare echipamente IT, mobilier urban pentru curtea scolii și dotări teren de sport.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni de la semnarea contractului de finanțare. Durata estimata pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.

Sursa: Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Citește și articolul: Programul de Paște al mall-urilor şi supermarketurilor din Galaţi şi Brăila

2 COMENTARII

  1. Sper ca astia din primarie sa aiba inteligenta ca pe strada Siderurgistilor sa lase spatiul verde de pe linia de tramvai, asa cum sunt modernizarile din marile orase ale Europei…fiindca ne-am saturat de betoane si de asfalt turnat peste tot. Mai ales ca pe strada Siderurgistilor pe portiunea liniei de tramvai circula doar tramvaiele si asa si trebuie sa ramana…linii de tramvai incrustate in spatiul verde…Asa cum vedem si pe la Cluj si nu numai… Duceti-va prin Franta sa vedeti liniile de tramvai “incrustate”/imprejmuite de verdeata, de spatiul verde. Dar din pacate la noi, pe strada Siderurgistilor linia de tramvai a fost lasata de izbeliste, in noroi si mizerie, cand ar fi trebuit sa fie imprejmuita de verdeata, de gazon, de spatiu verde:

    https://c1.staticflickr.com/3/2759/4052462834_e0006fbd51_b.jpg

    La noi, pe srada Siderurgistilor, niliile de tramvai au ramas in mizerie, in noroi, acoperite si imprejmuite de pamant, fiindca de verdeata, de spatiul verde ce le imprejmuia nu s-a ingrijit nimeni.

    • Mulțumim pentru părere. Vă încurajăm să trimiteți aceste sugestii către Primărie, prin intermediul paginii lor de facebook sau prin e-mail. Poate le vor aduce în discuție în ședințe și se vor inspira din ele. Speranța rămâne 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.