Primăria Galați găzduiește săptămâna aceasta o delegație din Mexic

Primăria Galați găzduiește săptămâna aceasta o delegație din Mexic

59
0
DISTRIBUIȚI
Primăria Galați găzduiește săptămâna aceasta o delegație din Mexic

Municipiul Galați a aplicat în cadrul Programului de Cooperare Urbană Internațională, care promovează dezvoltarea urbană durabilă, prin facilitarea cooperării dintre orașele din statele membre ale Uniunii Europene și orașe din America Latină, Caraibe, India, Japonia, America de Nord și Asia, care se confruntă cu provocări similare, Municipiul Galați fiind unul dintre cele 10 orașe europene perechi cu orașe din America de Nord, respectiv cu orașul Colima (Mexic), capitala statului Colima.

Prin acest program, Comisia Europeană urmărește ca liderii locali din cele două zone să creeze legături, să facă schimburi de cunoştinţe și să obțină noi perspective în privinţa problemelor de dezvoltare urbană durabilă.

Finanțat de Uniunea Europeană, Programul de Cooperare Urbană Internațională sprijină realizarea obiectivelor de politică bilaterală, precum și a unor acorduri internaționale majore privind dezvoltarea urbană și schimbările climatice, cum ar fi Agenda Urbană, Obiectivele Dezvoltării Durabile și Acordul de la Paris.
Domeniile de interes comune vizează dezvoltarea durabilă (mediu, biodiversitate, schimbările climatice), precum și dezvoltarea urbană în sinergie cu zonele rurale adiacente municipalităților.

Cooperarea durează 18 luni, timp în care reprezentanți din fiecare oraș vor participa la vizite de studiu, schimburi de personal, cursuri de formare și seminarii. Programul încurajează orașele să își continue cooperarea dincolo de participarea în program, astfel încât acestea să asigure resursele necesare pentru a continua o cooperare fructuoasă în viitor.

Experiențele câștigate de orașe prin aceste activități și materialele elaborate le vor ajuta să elaboreze în comun Planuri locale de acțiune în domeniul prioritar identificat pentru partajarea cunoștințelor. După această perioadă, orașele se angajează să raporteze progresele înregistrate și acțiunile concrete care trebuie întreprinse în viitor, pentru implementarea Planului local de acțiune.

Programul acoperă costurile de transport și cazare pe durata celor 18 luni de implementare în vederea participării la activitățile de schimb de cunoștințe iar celelalte resurse (ex: costuri de personal, expertiza, cooperarea cu alte sectoare etc.) vor fi asigurate de orașele perechi.

În perioada 05.06.2018 – 09.06.2018, o delegație din Colima , Mexic și un reprezentant al Programului IUC-America de Nord vor participa la o vizită de studiu și schimb de cunoștințe, organizată de Municipiul Galați, care se vor focusa pe următoarele domenii: planificare și mobilitate urbană, eficiență energetică, protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice, dezvoltarea și planificarea rezilienței urbane la dezastre naturale (cutremure, inundații etc.).

Citește și articolul: Lideri cu stil – o conferinţă pentru antreprenori, freelanceri şi profesionişti

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.