Primăria Galați nu vrea să achiziționeze autobuze second hand

Primăria Galați nu vrea să achiziționeze autobuze second hand

89
0
DISTRIBUIȚI
Primăria Galați nu vrea să achiziționeze autobuze second hand

Primăria municipiului Galați precizează că licitația lansată de S.C. Transurb S.A. Galați pentru achiziționarea celor 30 de autobuze second hand este o decizie care aparține exclusiv conducerii societății.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, nu încurajează și nu susține achiziția de mijloace de transport în comun second hand. Mai mult de atât, la inițiativa sa, Consiliul Local a probat o serie de proiecte dedicate modernizării infrastructurii de transport și înnoirii parcului auto al societății prin achiziționarea de troleibuze, autobuze și tramvaie noi. Actuala administrație dorește să le asigure gălățenilor un transport civilizat și modern, care să le ofere  cetățenilor confort, dar și cu efecte pozitive pe termen mediu și lung asupra calității mediului.

Întrucât demersul S.C. Transurb S.A. Galați contravine strategiei municipalității de modernizare a transportului public în comun, primarul Ionuț Pucheanu i-a convocat la discuții, sâmbătă, 24 noiembrie 2018, pe reprezentanții societății de transport public local.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Refuz categoric să susțin un astfel de proiect care nu are nimic în comun cu strategia asumată de mine și Consiliul Local. În condițiile în care actuala administrație depune eforturi considerabile pentru ca transportul public în comun să fie modernizat, nu admit ca directorul unei societăți publice subordonate să nu țină cont de hotărârile Consiliului Local și de proiectele pe care le avem în derulare. Este inacceptabil ca municipiul Galați să continue să achiziționeze pentru cetățenii săi mijloace de transport în comun la mâna a doua, de o calitate îndoielnică. Achiziția de autobuze second hand nu este singura opțiune pentru ca societatea să nu se confrunte cu probleme în sezonul rece. S.C. Transurb S.A. Galați va beneficia de tot sprijinul nostru și va fi susținută în așa fel încât să treacă cu bine peste iarnă. O prioritate a mandatului meu este înnoirea parcului auto al Transurb și realizarea unui management de trafic modern și nu am de gând să renunț la acest obiectiv. Motiv pentru care solicit ferm conducerii S.C. Transurb S.A. Galați să-și reevalueze opțiunile și să-și reconsidere poziția”.

Citește și articolul: Traseele Transurb 30 și 31 vor fi deviate din cauza lucrărilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.