Primăria Galați a emis primul certificat de urbanism în format sută la sută digital

0

Primăria Municipiului Galați a emis primul certificat de urbanism în format sută la sută digital. Este prima primărie din România care adoptă o astfel de soluție ce a fost posibilă cu sprijinul FIDA Solutions, dezvoltator software, și certSIGN Prestator Calificat de Servicii de Încredere.

„Intenția noastră este să venim în ajutorul cetățenilor cu soluții moderne și simple, care să reducă cât se poate de mult timpul de așteptare, statul la cozi și la ghișee. Există destul de multe solicitări de obținere a certificatelor de urbanism digital, așa că am găsit această soluție cu sprijinul partenerilor noștri, iar de curând a fost emis primul astfel de certificat. Este o premieră în România și un prim pas spre o administrație mai deschisă odată cu oferirea de noi servicii electronice către cetățeni”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

În momentul de față, un astfel de certificat poate fi obținut prin depunerea pe site-ul primăriei a unei cereri în format electronic, iar documentul va fi transmis pe e-mail. Procesul se face fără nici un fel de interacțiune cu ghișeul primăriei.

Certificatul de urbanism emis astfel conține semnăturile electronice calificate nominale ale reprezentanților primăriei, iar la final se aplică sigiliul electronic al Primăriei Municipiului Galați.

„Procesul de găsire a celei mai bune variante atât pentru cetățean, cât și pentru primărie, a fost destul de lung, în sensul că s-au testat mai multe soluții până ce s-a ajuns la cea optimă, pentru a ne asigura că și din punct de vedere legal este 100% sigur. Cu ajutorul soluțiilor de semnare electronică, foarte multe fluxuri de documente ale instituțiilor de stat se pot simplifica și ușura atât munca angajaților, cât și efortul cetățenilor, iar varianta folosită la Primăria Galați poate fi ușor implementată în oricare altă primărie”, transmit reprezentanții certSIGN.

Această soluție este pe cât de utilă și ușor de implementat, pe atât de convenabilă, cu un impact imediat în reducerea costurilor față de procesul clasic, pe hârtie, și a timpilor de răspuns către cetățeni.

* Despre certSIGN

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS. Soluțiile sale sunt dezvoltate integral în România și proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru garantarea siguranței datelor personale. certSIGN are proiecte în domeniul identității digitale, a semnăturilor electronice și securității cibernetice în peste 20 de țări.

* Despre Fida Solutions

Fida Solutions oferă servicii de dezvoltare software GIS pentru managementul integrat, strategic si decizional la nivelul UAT-ului, ca un instrument de gestiune unitară a spațiului public. Standardizeaza procedurile de lucru, centralizând efortul direcțiilor, serviciilor și compartimentelor printr-o reprezentare unitară, facilă, cu interacțiune grafică a tuturor datelor disponibile la nivelul administrației publice locale. Soluția software oferită de Fida Solutions este una web-based, de tip portal web GIS, care expune în același timp informații accesibile contribuabilului prin componenta publică a portalului, și consumă date comune, din toate departamentele.

Citește și: A fost inaugurată parcarea multietajată cu teren de sport din Mazepa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.