Primăria Galați a început să ridice mașinile abandonate

0
mașinile abandonate

Primăria municipiului Galați a demarat luni o nouă acțiune prin care ridică mașinile abandonate pe domeniul public. În urma protocolului de colaborare încheiat între Primăria municipiului Galați și Poliția Locală, agenții de poliție întocmesc documentația în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 actualizată, care reglementează regimul juridic al vehiculelor fără proprietar sau abandonate pe domeniul public/privat al statului sau al unităților administrativ – teritoriale și a H.G. nr. 156/2003 privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002.

În cazul autovehiculelor abandonate pe domeniul public, până la momentul ridicării și depozitării acestora, pașii legali sunt:

  • verificarea în teren a vehiculelor sesizate;
  • întocmirea procesului verbal de constatare;
  • afișarea somației pe caroseria vehiculului;
  • identificarea proprietarului/deținătorului legal și somarea acestuia cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • stabilirea regimului juridic al vehiculului ca fiind fără proprietar sau abandonat și comunicarea rezultatelor verificărilor către Primăria municipiului Galați pentru ridicarea vehiculelor care se încadrează în prevederile actelor normative menționate.

Primăria municipiului Galați le mulțumește gălățenilor pentru sesizările trimise de-a lungul timpului către serviciile de specialitate și îi încurajează să sprijine în continuare acest demers, semnalând dacă observă noi autovehicule abandonate pe domeniul public.

Sursa: Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Citește și articolul: Transurb a pus în vânzare bilete cu două călătorii la prețul de 4 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.