Program de Internship al Guvernului pentru tineri. Înscrieri până pe 19 mai

0
160
Program de Internship al Guvernului pentru tineri. Înscrieri până pe 19 mai

Studenții și absolvenții de studii superioare sunt invitați să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României – în ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale.

Înscrierile se fac online, în perioada 10 aprilie – 19 mai 2019, iar condițiile de participare, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.internship.gov.ro.

Programul va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăța modul de funcționare și organizare a administrației publice de la funcționari publici cu experiență. Dacă până acum fiecare participant la Programul de Internship primea o bursă în cuantum de 1000 lei, organizarea ediției din acest an vine cu o noutate majoră, internii vor beneficia de o indemnizație lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut. O altă noutate se referă la faptul că perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii.

La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României este structurat astfel:
• 10 aprilie – 19 mai: depunerea candidaturilor;
• 20-21 mai: evaluarea dosarelor;
• 23 mai: publicarea rezultatelor;
• 23 mai – 3 iunie: evaluarea aplicațiilor;
• 4 iunie: publicarea rezultatelor;
• 10 iunie – 24 iunie: interviuri Skype;
• 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;
• 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
• 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Pentru mai multe informații și detalii, vă rugăm să consultați Ghidul Aplicantului și Regulamentul prind organizarea și desfășurarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, disponibile pe site-ul www.internship.gov.ro

S-ar putea să te intereseze și articolul: Lista completă de trenuri pe ruta Galați – Brăila, accesibilă oricând

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.