Proiect de artă hibridă la Galați – Cu ochii pe noi!

0
Proiect de artă hibridă la Galați - Cu ochii pe noi!

Începând cu anul viitor, în Galați se va desfășura un proiect cultural nou de artă hibridă. Este un fusion între teatru și artele vizuale, coordonatori fiind Monica Turcu, artist vizual și Andrei Velea, scriitor. Proiectul este realizat în parteneriat cu o companie de tradiție din orașul nostru și va antrena resurse locale, de la actori, artiști, spații expoziționale și pentru arte performative, precum și alte colaborări. 

Cine sunt Monica și Andrei?

Monica și Andrei – Monica Turcu, artist vizual și Andrei Velea, scriitor. ”Nu ne propunem nici să avem trupă de teatru, nici teatru independent. Suntem artiști în căutarea unor modalități inedite de exprimare, colegi la Asociația Creatorilor de Ficțiune, grup al cărui manifest cultural este arta hibridă.”

Ce își propun?

”Vrem să aducem un suflu artistic nou în lumea culturală a orașului, un fusion între teatru și artele vizuale. Conceptul și realizarea îi aparțin Monicăi. Textele, inspirate din subiectele momentului, sunt scrise de Andrei. Cele două proiecte pe care le vom realiza vor avea un număr limitat de reprezentații. Sunt o căutare estetică în zona artei hibride, abordare inedită pentru Galați și fac parte din cercetarea pentru teza de doctorat a Monicăi Turcu.”

Cum vor face asta?

”Proiectele sunt realizate sub marca „B l a c k B O X”. Îi mulțumim partenerului nostru, o companie românească cu tradiție, din Galați, pentru încrederea și susținerea financiară acordată! Proiectul va antrena resurse locale, de la actori, artiști, spații expoziționale și pentru arte performative, precum și alte colaborări. Experimentul pe care îl vizăm are sens atât într-un spațiu convențional, într-unul dedicat artelor vizuale, dar și în spații neconvenționale, întrucât e un gen de graniță. Cum va arăta teatrul combinat cu artele vizuale? Asta veți afla! Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături!”

Află mai multe despre priectul de artă hibridă din Galați: Facebook, Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.