Proiectul “Generaţii” – implicarea voluntarilor vârstnici în activităţile cu copiii

0
93

La Centrul Comunitar ”La vale” al Fundației Cuvântul Întrupat, seniorii devin voluntari activi pentru copii. Începând din acest an, Fundația Cuvântul Întrupat și-a deschis ușa pentru voluntarii seniori mai mult chiar decât până acum. În parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României,cu Fundația Comunitară Galați și cu sprijinul financiar al Șantierului Naval Damen Galați, se derulează Proiectul ”Generații – Centrul Comunității” care își propune implicarea activă a persoanelor vârstnice din comunitate în sprijinirea copiilor susținuți prin Centrul Comunitar ”La vale” al fundației.

Această abordare intergenerațională aduce beneficii atât copiilor cât și persoanelor vârstnice din comunitatea gălăţeană. Astfel, vârstnicii reînvață să fie activi, își folosesc abilitățile, împărtășesc din experiența de viață și primesc din entuziasmul și energia celor mici. În același timp, copiii învață din experiența și poveștile de viață ale seniorilor și au parte de susținere în activitățile de fiecare zi. Fie că îi ajută la lecții, citesc povești, pictează, cântă, cos, lucrează în grădină, merg la bibliotecă ori ies împreună cu copiii la joacă, la prăjitură sau în parc, voluntarii vârstnici au astfel șansa să se implice activ și să fie adevărate modele pentru copii.

Ești pensionar și vrei ca experiența ta de viață să fie utilă și altora? Eşti invitat să îți dedici câteva ore pe săptămână pentru a încerca experiența de voluntar în echipa Fundației Cuvântul Întrupat. Cei peste 40 de copii se vor bucura și ei să te cunoască. Știi o persoană vârstnică și dornică să ajute și să fie mai activă? Povestește-i despre acest proiect!

Doamna Viorica Pitaru, profesor de limba română pensionar, unul dintre cei mai activi și dedicați voluntari de la Centrul Comunitar ”La vale”, spune de ce a ales să se implice și să-i ajute pe copii la teme de 3-4 ori pe săptămână: ”Plăcerea de a continua o profesiune pe care am iubit-o și speranța că AJUTĂ… merită!”

Date de contact:

Fundația Cuvântul Întrupat
Str. Dogăriei-111, Galaţi
Tel./fax: 236-411695
info@cuvantulintrupat.com
www.cuvantulintrupat.com
www.facebook.com/cuvantul.intrupat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.