Proiectul pilot de colectarea selectivă are rezultate bune din prima lună

1
Proiectul pilot de colectarea selectivă are rezultate bune din prima lună

Proiectul pilot de colectarea selectivă început în data de 16 octombrie 2017 în cele 33 de scări ale Asociației de locatari nr. 758 are rezultate bune din prima lună.

Din cele 770 de apartamente, un număr de 597 sunt locuite la acest moment. În cadrul acestui proiectul pilot de colectarea selectivă s-a beneficiat de sprijinul Poliției Locale, administratorului asociației și al șefilor de scară care s-au implicat în conștientizarea cetățenilor în ceea ce privește colectarea selectivă.

După prima lună de implementare (proiectul pilot va fi implementat pe parcursul a două luni) rezultatele sunt următoarele:

  • Gradul de colectare a sacilor cu materiale reciclabile a ajuns pană la procent de 36,01 % (de la 9,55% în prima săptămână).
  • Cantitatea de materiale reciclabile care a ajuns în Stația de Sortare din acest proiect pilot a fost de 1205 kg.

Rezultatele așteptate au fost confirmate după prima lună de implementare, după cum urmează:

  1. Aspectul general al punctului de colectare deșeuri menajere la care Asociația este arondată s-a îmbunătățit, după ce a fost reorganizat prin dotarea cu noi containere de colectare selectivă.
  2. Lipsa materialelor reciclabile accesibile a generat și lipsa interesului din partea sectorului informal. Acest lucru s-a transpus în vandalizări mai rare ale punctului/echipamentelor de colectare.
  3. Din punctul de colectare deșeuri menajere au fost colectate cantități mai mici de deșeuri menajere.

Din interacțiunea cu cetățenii, au fost identificate și remediate numeroase probleme care țin de proiectul pilot și în general, de managementul deșeurilor.

Primăria Galaţi invită asociațiile de proprietari să își manifeste intenția de a participa la proiectul de colectare selectivă din „din ușă în ușă” printr-un e-mail la adresa: colectare_selectiva@ecosal.ro, sau printr-o adresă către SP ECOSAL (adresă: strada Prelungirea Brăilei nr. 7A).

Citeşte şi: Află ce artiști vor concerta la Zilele Galațiului 2017Gala Comunității Gălățene se deschide pentru prima oară în 2017!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.