Punguța cu doi bani – adaptare în versuri de Aurelian Iorga

Punguța cu doi bani – adaptare în versuri de Aurelian Iorga

60
0
DISTRIBUIȚI
Punguța cu doi bani - adaptare în versuri de Aurelian Iorga

Duminică, 06 octombrie la 10:30 sunteți invitați cu mic cu mare la piesa “Punguța cu doi bani”, la Teatrul de Păpuși Gulliver Galați!

Adaptare în versuri de Aurelian Iorga după Ion Creangă
Distributie: Mihaela Lecca-Gorea, Nicole Lungu, Ion Tudorache, Nicoleta Miru

Regia: Aurelian Iorga
Scenografia: Aurelian Iorga
Teme muzicale: Aurelian Iorga

Poţi să lupţi cu ditamai boierul chiar dacă eşti mic? Desigur! Cocoşelul din povestea noastră devine un model pentru micii spectatori, identificarea cu personajul năzdrăvan ajungând să fie o consecinţă firească pe parcursul derulării întâmplărilor hazlii.

În opoziţie cu hapsânul boier, într-un raport de forţe inegal, doar aparent în defavoarea sa, iese în evidenţă tenacitatea cocoşului, care luptă pentru dreptate, ceea ce îl face demn de admirat.

Pragurile, deloc facile, sunt trecute cu brio, iar finalul poveştii reiterează imaginea tradiţională a cocoşului, considerat un simbol al luminii şi oponent al forţelor nefaste, înseninând spiritual şi material bătrâneţile moşului.

Scenariul în versuri păstrează firul poveştii originale şi este un atu în asimilarea dialogurilor. Prin jocul actorilor şi dinamica decorului, cei mai mici dintre spectatori vor fi, cu siguranţă, greu de stăpânit din a-şi manifesta implicarea în poveste.

Durata: 50 min.
Public tinta: 3-6 ani

Bilete online disponibile pe site.

Te-ar putea interesa și Atenție, începe Festivalul Național de Comedie de la Galați!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.