“Punguţa cu doi bani” – o poveste ce-i va încânta pe cei mici

0
Punguţa cu doi bani

Duminică, 9 februarie 2020 la ora 10:30 cei mici sunt aşteptaţi să se bucure de povestea “Punguţa cu doi bani”, la Teatrul Gulliver Galaţi.

Poți să lupți cu ditamai boierul chiar dacă ești mic? Desigur! Cocoșelul din povestea “Punguţa cu doi bani” devine un model pentru micii spectatori, identificarea cu personajul năzdrăvan ajungând să fie o consecinţă firească pe parcursul derulării întâmplărilor hazlii.

În opoziţie cu hapsânul boier, într-un raport de forţe inegal, doar aparent în defavoarea sa, iese în evidenţă tenacitatea cocoşului, care luptă pentru dreptate, ceea ce îl face demn de admirat. Pragurile, deloc facile, sunt trecute cu brio, iar finalul poveştii reiterează imaginea tradiţională a cocoşului, considerat un simbol al luminii şi oponent al forţelor nefaste, înseninând spiritual şi material bătrâneţile moşului.

Scenariul în versuri păstrează firul poveştii originale şi este un atu în asimilarea dialogurilor. Prin jocul actorilor şi dinamica decorului, cei mai mici dintre spectatori vor fi, cu siguranţă, greu de stăpânit din a-şi manifesta implicarea în poveste.

Regia: Aurelian Iorga
Scenografia: Aurelian Iorga
Teme muzicale: Aurelian Iorga
Distributie: Mihaela Lecca-Gorea, Nicole Lungu, Ion Tudorache, Nicoleta Miru

Poţi cumpăra bilete online aici.

Citeşte şi Galațiul se pregătește de festival – Pizza Fest 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.