Punguţa cu doi bani – o nouă premieră la Teatrul Gulliver

0
Punguţa cu doi bani

Pe 10 și pe 17 februarie, de la ora 10:30, cei mici alături de cei mari sunt invitați la o nouă premieră a Teatrului Gulliver: Punguța cu doi bani. O adaptare în versuri de Aurelian Iorga după celebra povestire a lui Ion Creangă. Durata: 50 min. Public țintă: 3-6 ani

Poţi să lupţi cu ditamai boierul chiar dacă eşti mic? Desigur! Cocoşelul din povestea noastră devine un model pentru micii spectatori, identificarea cu personajul năzdrăvan ajungând să fie o consecinţă firească pe parcursul derulării întâmplărilor hazlii.

În opoziţie cu hapsânul boier, într-un raport de forţe inegal, doar aparent în defavoarea sa, iese în evidenţă tenacitatea cocoşului, care luptă pentru dreptate, ceea ce îl face demn de admirat.
Pragurile, deloc facile, sunt trecute cu brio, iar finalul poveştii reiterează imaginea tradiţională a cocoşului, considerat un simbol al luminii şi oponent al forţelor nefaste, înseninând spiritual şi material bătrâneţile moşului.

Scenariul în versuri păstrează firul poveştii originale şi este un atu în asimilarea dialogurilor. Prin jocul actorilor şi dinamica decorului, cei mai mici dintre spectatori vor fi, cu siguranţă, greu de stăpânit din a-şi manifesta implicarea în poveste.

Distributie: Mihaela Lecca-Gorea, Nicole Lungu, Ion Tudorache, Nicoleta Miru; Regia: Aurelian Iorga; Scenografia: Aurelian Iorga; Teme muzicale: Aurelian Iorga

Bilete se pot achiziționa on-line pe: https://bilete.teatrul-gulliver.ro/alege-spectacol

Preţul biletelor pentru spectacolul din 10.02.2019: copii – 10 lei, adulţi – 12 lei.

Citește și articolul  Marea Voluntariadă a Școlarilor – competiție națională de mediu pentru școlile gimnaziale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.