joi, august 6, 2020
Acasă Noutăţi Doar până pe 15 martie puteţi dona 2% din impozitul pe venit

Doar până pe 15 martie puteţi dona 2% din impozitul pe venit

0
181

Începutul anului aduce schimbări semnificative pentru ONG-urile din domeniul serviciilor sociale: cota din impozitul pe venit de care pot beneficia, prin redirecţionare, creşte de la 2% la 3,5%, însă termenul până la care pot fi depuse formularele se scurtează din 25 mai până în 15 martie.

Aşadar, anul acesta, doar până pe 15 martie se poate depune Formularul 230 pentru direcţionarea a 2% din impozitul anual pe salarii şi pensii unor ONG-uri, asta deşi anul trecut termenul a fost 25 mai. Potrivit ANAF, cererea privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii se predă până la data de 15 martie de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor şi/sau venituri din pensii din România, în următoarele situaţii, după caz: dispun asupra destinaţiei sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor şi/sau veniturile din pensii, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult; dispun asupra destinaţiei sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor şi/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii.

Formularul 230 poate fi depus şi de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii. Cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii.

Persoanele care nu aleg destinaţia celor 2% sau 3,5% din impozitul pe venit trebuie să ştie că respectivii bani rămân la dispoziţia statului.

Citește tot articolul pe Obiectiv Vocea Brăilei

S-ar putea să te interseze și  Kenan Inci și o nouă medalie. Bronz la Cupa Mondială, Luxembourg 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.