Doar săptămâna aceasta mai puteţi dona 2% sau 3,5% din impozitul pe venit

0
Doar săptămâna aceasta mai puteţi dona 2% sau 3,5% din impozitul pe venit

Au mai rămas doar cinci zile în care mai puteţi depune Formularul 230 pentru direcţionarea a 2% sau 3,5% din impozitul anual pe salarii şi pensii. Anul aceasta termenul este cu două luni mai scurt faţă de 2018, aşadar doar până vineri, 15 martie, mai puteţi sprijini asociaţii sau ONG-uri.

Pentru cei care încă nu au depus formularul, precizăm că cererea privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii se predă de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor şi/sau venituri din pensii din România, în următoarele situaţii, după caz: pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private, conform legii. De asemenea, persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor şi/sau venituri din pensii în România pot redirectiona cota de 3,5% din impozitul anual pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale, acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat.

Formularul 230 poate fi depus şi de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii. Cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii.

Cei care nu aleg destinaţia celor 2% sau 3,5% din impozitul pe venit trebuie să ştie că respectivii bani rămân la dispoziţia statului.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

S-ar putea să te intereseze și articolul: Semimaraton Galaţi 2019 – cel mai mare eveniment de fundraising și alergare din județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.