Radu Paraschivescu lansează la Galați volumul: Orice om îi este teamă

0
84
Radu Paraschivescu lansează la Galați volumul: Orice om îi este teamă

Editura Humanitas și Librăria Humanitas Galați vă invită sâmbătă, 9 februarie, de la ora 15.00, la lansarea volumului „Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri” de Radu Paraschivescu, bestseller Gaudeamus 2018. Vor vorbi: Radu Paraschivescu, Doru Căstăian. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Îşi bat joc de tine. Te fură, te învârt pe degete, te mint. Îţi castrează legile şi-ţi râd în nas. Te fac să-ţi fie ruşine să scoţi buletinul în aeroporturile lumii. Te tratează cu dispreţ şi, când li se pare c-ar fi nevoie, cu gaze. Te duc cu preşul promisiunilor. Te cred naiv, manipulabil, neinformat. De doi ani. Săptămână de săptămână, zi de zi, ceas de ceas.
Trăieşti într-o ţară aflată în pragul cleptocraţiei, într-o democratură condusă de condamnaţi penal, de impostori şi de analfabeţi. Suporţi zilnic ruşinea de-a avea miniştri care nu ştiu să scrie şi să vorbească nici măcar în limba lor. Te revolţi şi îţi strigi disperarea în pieţe. Iar uneori încerci să scapi de sufocare râzând. Măcar câteva minute sau o oră.
Orice om îi este teamă, cartea-parastas a României după doi ani de guvernare PSD, e o amendă simbolică pentru partidul care mai are puţin şi îşi îngenunchează ţara. Dar nu numai. E în acelaşi timp un instrument care măsoară trei decenii de speranţe înşelate şi de iluzii pierdute.“ Radu Paraschivescu

Citește și articolul  Punguţa cu doi bani – o nouă premieră la Teatrul Gulliver

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.