În sfârşit, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi la sediile Primăriei...

În sfârşit, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi la sediile Primăriei Galaţi

200
0
DISTRIBUIȚI

După mulţi ani de zile de la crearea cadrului legislativ prin care se asigură dreptul la un spaţiu public accesibil al persoanelor cu dizabilităţi, în sfârşit Primăria municipiului Galaţi face un pas spre respectarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, demarând lucrările pentru amplasarea rampelor de acces în sediile instituţiei.

În şedinţa de consiliu local ce urmează a se desfăşura la sfârşitul lunii februarie este propus un proiect de hotărâre ce supune aprobăriii consilierilor municipali lucrări cu o valoare totală de aproximativ 200.000 lei pentru următoarele amplasamente, fiind vizate în special sediile Direcţiei de taxe şi impozite ale municipalităţii:
– Str. Traian nr. 93, bl. A4 – Direcţia fond locativ şi Starea Civilă – de la nivel intrare la parter înalt – terasa blocului cu faţada spre str. Traian şi str. Serei este prevăzută cu rampă de acces, aflată în stare foarte bună, conformă cu prevederile Normativului NP051/2012. În interior, la intrarea blocului nu există spaţiu suficient pentru amplasarea unei rampe foarte lungi, pentru fiecare din cele 3 scări fiind necesară montarea a câte o platformă înclinată tip servoscară, cu ghidaj rectiliniu paralel cu treptele.
– Str. Domnească nr. 13, bl. L – Direcţia taxe şi impozite – se vor executa 2 rampe identice, iar suprafaţa de rulare va fi din tablă striată (platformă exterioară şi interioară), prevăzută cu balustrade de protecţie.
– Patinoar Artificial, bd. G. Cosbuc nr. 253 – se va amplasa o rampă metalică interioară mobilă la intrarea pentru spectatori din str. H. Coandă, iar suprafaţa de rulare va fi din tablă striată.
– Str. H. Coandă nr. 8, bl. J5 – Direcţia taxe şi impozite – se vor amplasa 2 rampe exterioare din beton armat pe trotuar.

Sursa: Monitorul de Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.