Spectacolul RASHŌMON a intrat în producție la Teatrul „Fani Tardini”

0

Spectacolul RASHŌMON, o adaptare după texte de Ryūnosuke Akutagawa, a intrat în producție la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați.

Ryūnosuke Akutagawa (n. 1 martie 1892, Tokyo – d. 24 iulie 1927, Tokyo) a fost un scriitor nipon al Perioadei Taishō care s-a impus rapid drept unul dintre reprezentanții de vază ai prozei moderne din Japonia. Autor a peste 140 de povestiri, unele dintre ele ecranizate, Ryūnosuke Akutagawa a debutat în 1914 cu povestirea „Rōnen” („Vârsta senectuții”), iar un an mai târziu a scris „Rashōmon”, una dintre capodoperele sale. În cinstea sa, în 1935 a fost înființat Premiul Akutagawa, cel mai important premiu literar al Japoniei contemporane.

Adaptarea scenică a textului și regia artistică a spectacolului RASHŌMON sunt semnate de Cătălin Vasiliu.

În distribuție, actorii: Vlad Vasiliu, Vlad Ajder, Dan Căpățână, Flavia Călin, Cristian Gheorghe, Elena Anghel și Mihai Păun (student în Anul III la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” Galați).

Scenograful spectacolului este artistul plastic Daniel Divrician.

Muzica originală este creația lui Costas Ivanov.

Coregrafia este realizată de Elena Anghel.

Aflat acum în etapa repetițiilor-lectură, spectacolul RASHŌMON va avea premiera în mai 2021, dacă autoritățile vor permite redeschiderea sălilor de spectacole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.