Războiul rece/ Cold war – Tour d’Oscar în Galați pe 22 februarie

Războiul rece/ Cold war – Tour d’Oscar în Galați pe 22 februarie

36
0
DISTRIBUIȚI

Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie și Muzeul de Artă Vizuală Galați au plăcerea să vă invite la proiecția filmului ,,Războiul rece”, vineri 22 februarie, la ora 18.00.
Considerat cel mai bun film european, laureat la Cannes pentru cea mai bună regie și nominalizat la premiile Oscar 2019 la 3 categorii, „Războiul rece” (“Cold War” / “Zimna wojna”) în regia lui Paweł Pawlikowski se află într-un turneu de Oscar prin România, Institutul Polonez împreună cu partenerii săi prezentând filmul în mai multe orașe din țară.
,,Războiul rece” i-a adus lui Paweł Pawlikowski al doilea premiu de anvergură mondială, după Oscarul pentru cel mai bun film străin câștigat în 2015 pentru filmul „Ida”: la Festivalul de Film de la Cannes 2018 cineastul polonez a primit distincția pentru Cel mai bun regizor. Totodată, filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar 2019, la trei categorii: Cel mai bun regizor, Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât limba engleză și Cea mai bună cinematografie.
Pe fundalul Războiului Rece în Polonia, Berlin și Iugoslavia și Parisul anilor ’50, filmul creionează o poveste de dragoste la fel de imposibilă precum timpurile trăite de protagoniști. Wiktor – un muzician talentat, cu poziție înaltă și multe relații, și Zula – o fată de la sat, tânără, naivă, cu o voce aproape nepământeană se întâlnesc la preselecțiile pentru ansamblul folcloric de cântece și dansuri „Mazurek”. El vede în ea „scânteia” și-i oferă șansa să facă carieră. Se îndrăgostesc unul de celălalt, chiar dacă între ei totul le stă împotrivă: caractere, aspirații și orientări politice diferite, fatalitatea crudă a sorții.
Filmat în alb-negru, filmul se remarcă prin jocul actoricesc de excepție al unor actori de renume în cinematografia poloneză, precum Tomasz Kot, Joanna Kulig sau Agata Kulesza, dar și prin muzica genial orchestrată de compozitorul polonez Marcin Masecki.

O co-producție Polonia – Marea Britanie – Franța, filmul este distribuit în România de Independența Film.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sursa Facebook

Te-ar putea interesa si Iubirea e un lucru foarte MARE – la Teatrul Muzical Nae Leonard

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.