Recenzie căști Livoo – calitatea sunetului, performanță și preț

0
Căști Livoo

Dacă ești în căutarea unor căști wireless la un preț accesibil, de sub 50 de dolari, Livoo reprezintă o alegere potrivită în ceea ce privește raportul calitate-preț. Noi am avut ocazia să le testăm timp de o lună de zile și iată care sunt impresiile noastre:

La o primă vedere, design-ul căștilor Livoo aduce puțin cu cel al AirPods-urilor. Ele sunt într-adevăr o alternativă mult mai ieftină a acestora, dar nu oferă toate beneficiile precum căștile de la Apple.

Iată specificațiile Livoo:

Greutatea produsului: 0,050kg;
Dimensiunea totală: lungimea 4 cm/lățime 2.2cm/ înălțime 2 cm;
Căști wireless TWS;
Compatibilă Bluetooth;
Carcasă de încărcare 210mAh cu indicator de încarcare cu LED;
Baterie pentru căști 30 mAh;
Microfon încorporat pentru apeluri manuale;
Interval până la 10 m;
Timp de redare a muzicii de până la 3 ore;
Cablu USB/micro USB inclus.

Confort, design, baterie

Carcasa are un design compact, cu formă dreptunghiulară. Deoarece are o dimensiune medie, încape în buzunarele de la blugi sau geacă, în geantă sau într-un rucsac mai mic. În concordanță cu prețul lor, carcasa are un design care ”arată ieftin” – material de plastic, cu un buton de power în dreapta jos și un mic LEDlângă. Portul de încărcare este USB-B, iar capacul se închide cu un clic magnetic.

Căștile Livoo nu au membrane din silicon, așadar nu sunt tocmai confortabile. Dacă le porți mai mult de o oră, poți simți cum te dor urechile. Sunt ușoare, dar nu foarte delicate. În pachetul cu care vin căștile, vei găsi pe lângă carcasă doar un cablu USB foarte mic.

Căștile nu sunt foarte sigure. Neavând membrane de silicon, alunecă destul de repede la mișcări bruște, deci nu sunt chiar bune pentru activități sportive.

Precum scrie și în manualul de instrucțiuni, căștile s-au descărcat în aproximativ 3 ore. Nu poți verifica câtă baterie mai au, singurul mod prin care îți poți da seama că s-au descărcat este atunci când LED-ul are culoarea roșie și te anunță în cască.

Evaluând confortul, design-ul și bateria acestor căști, noi le oferim o notă de 3,5/5. Una dintre problemele pe care le-am identificat a fost faptul că nu au membrane de silicon și alunecă ușor, fiind foarte rigide. Ar mai fi de adăugat că sunt incomode pentru ureche, sunetul în timpul unui apel este mai slab față de o convorbire telefonică normală, nu îți poți da seama de durata de viață a bateriei.

Comenzi și conectivitate

Unul dintre beneficiile acestor căști Livoo este faptul că se conectează foarte rapid cu Bluetooth-ul telefonului. Practic, tot ce trebuie să faci este să-ți activezi funcția Bluetooth din telefon, iar căștile se vor activa imediat. Ca și în cazul altor modele, ai două butoane pe căști ce au rolul de a răspunde la un apel telefonic și de a încheia conversația sau de a pune pe pauză o melodie și apăsând 2 secunde pe buton dai play următoarei melodii.

La acest capitol, oferim 4/5 căștilor Livoo.

Sunetul

Una dintre cele mai importante condiții atunci când ești în căutarea unor căști noi este aceea ca sunetul să fie excelent. Livoo oferă un sunet clar, fără întrerupere, atunci când asculți muzică.

Range-ul căștilor este destul de bun – 10 metri. Asta înseamnă că dacă te plimbi în cealaltă cameră, tot o să poți auzi sunetul din căști cu mențiunea că se aud sacadat cu cât te îndepărtezi mai mult de telefon.

Pentru sunet, oferim 3,5/5 căștilor Livoo.

Calitatea apelurilor

Aceste căști nu au o calitate a apelurilor foarte bună. În timpul uniui apel telefonic, persoana apelată nu te aude la fel de bine precum o auzi tu, iar celelalte zgomote din jur, cum ar fi traficul, nu sunt bine reduse. Dacă este gălăgie mare în jur, acest lucru va afecta volumul și claritatea vocii tale. La fel se întâmplă și dacă ești într-un video call. Sunetul este bun, dacă nu te afli într-o încăpere aglomerată și gălăgioasă. Atunci, sunetul va fi sacadat.

Dacă te uiți la un film sau videoclip pe YouTube, sunetul se sincronizează perfect cu partea video, indiferent dacă folosești un telefon Android sau Apple.

Per total, Livoo merită 3/5 pentru calitatea apelurilor.

Concluzii

După această lună de testare, putem spune că aceste căști Livoo Tess233 sunt niște căști acceptabile, pentru un buget redus. Calitatea sunetului este medie, dar în timpul apelurilor calitatea video/audio este redusă. Se conectează foarte rapid cu Bluetooth-ul telefonului, iar design-ul este rigid. Considerând toate aceste aspecte, nota finală pe care le-o acordăm este 3,7/5!

Citește și ultimele articole:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.