Recunoştinţă făuritorilor Marii Uniri – concurs de creaţie pentru elevii gălăţeni

Recunoştinţă făuritorilor Marii Uniri – concurs de creaţie pentru elevii gălăţeni

135
0
DISTRIBUIȚI

Şcolile gălăţene mai pot trimite, până pe 30 ianuarie 2019, lucrările elevilor care au fost înscrişi în Concursul naţional “Recunoştinţă făuritorilor Marii Uniri”, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi. Potrivit iniţiatorilor din Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), competiţia susţine tema patriotismului, subliniată printr-un citat din opera poetului naţional, Mihai Eminescu – “patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară” – în contextul în care România sărbătoreşte împlinirea primei sute de ani de la Marea Unire din 1918.

Este un concurs de creativitate şi se organizează ca o modalitate de recunoaştere a efortului înaintaşilor noştri, care au reuşit întregirea neamului şi a pământului românesc. Conform regulamentului postat pe site-ul instituţiei, concursul se desfăşoară în 3 etape consecutive, pe 4 nivele de pregătire (preşcolari, şcoală primară, gimnazială şi liceu) şi vizează patru secţiuni de activităţi pentru stimularea creativităţii şcolare: Creaţie literară, Arte vizuale, Creaţie muzicală şi Creaţie media. Se speră, astfel, dezvoltarea atitudinii patriotice a elevilor, iar comunitatea să fie sensibilizată cu privire la importanţa istoriei naţionale şi a Marii Uniri.

Lucrările vor fi evaluate până pe 10 februarie de către comisia judeţeană stabilită de ISJ Galaţi şi formată din profesori care nu au elevi înscrişi în competiţie. Doar lucrările situate pe primul loc la fiecare secţiune şi nivel de studiu vor merge mai departe pentru etapa naţională care se va desfăşura între 20 februarie şi 30 martie. În urma evaluării naţionale se va întocmi clasamentul naţional. Festivitatea de premiere, organizată de MEN, va avea loc pe 19 aprilie 2019.

Citește mai multe pe Monitorul de Galați

Citește și articolul Te iubesc și te accept așa cum ești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.